Šport
20 ogledov

Požun: EHF izgubila kompas

Slovenski rokometaši so proti Portugalcem doživeli drugi poraz v kvalifikacijah Žurnal24 main
Na Dunaju so opravili žreb skupin za rokometno EP 2010. Slovenci se bodo pomerili z Nemci, Švedi in Poljaki. Miro Požun se sprašuje, zakaj so bili Slovenci šele v četrtem kakovostnem bobnu.
 

Žreb skupin za EP

Skupina A: Hrvaška, Rusija, Norveška, Ukrajina
Skupina B: Danska, Islandija, Avstrija, Srbija
Skupina C: Nemčija, Švedska, Poljska, Slovenija
Skupina D: Francija, Španija, Madžarska, Češka

Že pred samim žrebom je bilo jasno, da bodo imeli slovenski reprezentanti na EP v skupinskem delu zelo težko nalogo. Uvrščeni so bili namreč v četrti, zadnji kakovostni boben. "Ni mi jasno, zakaj smo mi v četrtem bobnu, saj smo bili na zadnjem EP deseti. Mislim, da so nas neupravičeno uvrstili v ta boben. Ne vem, če kdo na Evropski rokometni zvezi (EHF) ve, kaj dela," je Miro Požun komentiral odločitev evropske rokometne krovne organizacije. Tudi na žrebu našim fantom kroglice niso bile naklonjene, saj so bili izžrebani v skupino C, kjer se bodo pomerili z Nemci, Švedi in Poljaki. Vse tekme bodo na željo Nemcev odigrane v Innsbrucku. "Skupina je zelo težka. Verjetno bi si želeli lažjo. Nemčija, Poljska in Švedska, ki je v zadnjem času naredila velik korak naprej, so vrhunske ekipe," je dejal strokovnjak, ki je Slovence popeljal na EP.

Kakšne so možnosti za napredovanje slovenske reprezentance? "Vse je odvisno od dneva. Mislim, da naša reprezentanca, če ima svoj dan, lahko premaga vsakega od teh nasprotnikov, lahko pa tudi z vsakim izgubi. Morajo premagati vsaj enega nasprotnika, če se želijo uvrstiti naprej. Naloga je zahtevna, kljub vsemu pa je cilj dosegljiv," je za zurnal24.si še povedal Požun. Še zmeraj pa ni znano, kdo bo prekaljenega trenerskega mačka nasledil na selektorskem stolčku. Največ možnosti naj bi imel hrvaški strokovnjak Zvonimir Serdarušić.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.