Šport
16 ogledov

Požunova: Kolajna ni nedosegljiva

Požun Soči 2014 olimpijske igre trening smučarski skoki skakalka Stanko Gruden/STA
V torek bodo na mali skakalnici kompleksa Ruski Gorki na vrsto za olimpijski debi prišle skakalke.


Na vrhu bodo štiri slovenske tekmovalke; Špela Rogelj, Katja Požun, Eva Logar in Maja Vtič sestavljajo odlično ekipo, potegovale se bodo za visoka mesta, vse pa si želijo med najboljših deset, potihoma tudi kolajno. Na treningih so sicer skakale spremenljivo, enkrat odlično, drugič slabše, tako da je njihov dosežek težko napovedovati.

"Ne bom lagala, vsak športnik si želi kolajno, tudi me nismo izjeme. A tu so tudi druga dekleta, na katere nimamo vpliva. Tudi te si jo želijo, to moramo vedeti in upoštevati. Je pa to posebna tekma. Velikokrat se je že zgodilo, da so favoritinje odpovedale, pri čemer nista izjemi niti Daniela Iraschko-Stolz in Sara Takanashi. Mislim, da tukaj beseda nepremagljivost ne obstaja, treningi in zadnje tekme ne pomenijo ničesar. Slovenke smo že velikokrat dokazale, da znamo skakati, in če to storimo tudi tokrat, tudi kolajna ni nedosegljiva," je optimistično razpoložena Požunova.

Ni nervoze

Podobno razmišlja Logarjeva: "Dokler ni konec tekme, ni nič odločenega. Olimpijske igre naredijo svoje, tudi pri fantih so marsikdaj kaj premešale, pa ne samo pri skokih. Ni nobene nervoze, jaz in tudi druga slovenska dekleta tekmo dojemamo kot tekme svetovnega pokala. Moje osebna želja je uvrstitev med deset najboljših."

Tako na zadnjih tekmah kot na treningih sta bili razred zase Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz in Japonka Sara Takanashi, boj za tretje mesto pa naj bi bil odprt; na treningih je kandidaturo zanj najglasneje napovedala Nemka Carina Vogt, ki je prav tako že vso sezono v dobri formi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.