Šport
24 ogledov

Požun na klopi Celjanov

Mira Požuna bo na klopi Celja nasledil Vladan Matić. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Miro Požun bo postal novi trener Celje Pivovarne Laško. Novico so uradno potrdili tudi na uradni spletni strani kluba.

Že nekaj dni, vse od odhoda Zvonimirja Serdarušića, se je o Miru Požunu govorilo kot o najresnejšem novem trenerju Celja Pivovarne Laško. Napovedi so se uresničile.

Po nekaterih informacijah naj bi bil Požunov pomočnik Edvard Kokšarov, ki pa bo, tudi zaradi hude poškodbe Luke Žvižeja, še vedno tudi igral. Celjane sicer v sredo čaka gostovanje pri vodilnem Velenju, kjer bodo igrali zaostalo tekmo šestega kola. Gorenje je še neporaženo, Celjani pa so izgubili v Kopru in Škofji Loki, tako da bi se v primeru poraza pivovarji znašli v precejšnjih točkovnih škripcih. Gorenje ima trenutno 16 točk, Celje je tretje z 12.

Do konca sezone bo ekipo tako vodil Miro Požun, trener, ki je s Celjem v preteklosti dosegel največji uspeh v zgodovini kluba, to je naslov evropskih prvakov leta 2004. RK Celje Pivovarna Laško in Miro Požun sta danes uradno podpisala pogodbo, ki je sklenjena za do izteka tekoče sezone. Na Mira Požuna, ki bo danes že vodil večerni trening, je vezan največji uspeh celjskega kluba, leta 2004 je namreč postal evropski prvak, kasneje pa ta uspeh dopolnil še z naslovom zmagovalca evropskega superpokala.

Miro Požun je kot trener Celje vodil dvakrat. Prvič v sezoni 1994/95, ko je ekipo prevzel po pol sezone in jo vodil do izteka, drugič pa v obdobju med sezonami 2002/03 in 2005/06. S Celjem je osvojil pet državnih ter tri pokalne naslove, največji uspeh pa je dosegel v sezoni 2003/04, ko je s Celjem postal Evropski klubski prvak. Pred začetkom sezone 2004/05 je nato osvojil še naslov zmagovalca evropskega superpokala, v isti sezoni pa je nato igral še v polfinalu Lige prvakov. Požun je poleg tega dvakrat vodil tudi slovensko rokometno reprezentanco, prvič med letoma 1995 in 1996, drugič pa med letoma 2008 in 2009. Slovenijo je v tem času vodil na dveh evropskih ter enem svetovnem prvenstvu (EP Španija 1996, 11. mesto;  EP Norveška 2008, 10. mesto; SP Islandija 1995, 18. mesto).

"Najprej moram poudariti, da so moji občutki v tem trenutku nekoliko zmedeni. Imel sem čisto drugačno življenje in drugače sem načrtoval preostanek letošnjega leta. A na željo vodstva RK Celje Pivovarna Laško sem sprejel to nalogo. Tu moram poudariti, da je to le moj klub, klub, s katerim sem dosegel največje uspehe. Skupaj smo dosegli ogromno, klub pa mi je dal izredno veliko. Čutim eno dolžnost, da temu klubu nekaj vrnem in upam, da bomo uspešni ter da bomo izpolnili naše želje ter cilje, ki si jih je klub zadal že na začetku sezone in ki smo jih pregledali tudi sedaj. Pričakovanja so v Celju vedno visoka. Ve se, da so tu ambicije vedno povezane z obema domačima naslovoma, zato od tega ne smemo bežati," je pojasnil Požun, ki ga že jutri čaka prva preizkušnja na celjski klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.