Šport
18 ogledov

Požun: Težava Celjanov je v glavi

Miro Požun bo priložnost ponudil vsem igralcem. Žurnal24 main
Miro Požun je seveda pristojen napovedovalec prihajajočega DP, saj ga zaradi natančnega opazovanja reprezentančnih kandidatov spremlja s podvojenim zanimanjem.
 

Preberite še ...

Napoved prvoligaške sezone (3. del)
Napoved prvoligaške sezone (2. del)
Napoved prvoligaške sezone (1. del)
Intervju: Miro Požun (22. 5.)

Slovenski selektor in v preteklosti tudi trener Gorenja in Celja, s katerim je leta 2004 tudi osvojil evropsko krono, Miro Požun , je sprva dejal, da je za kakšne konkretnejše ocene še prezgodaj, nato pa povedal: "Celje je prenovilo ekipo, rezultati dela novega trenerja se bodo pokazali čez kak mesec ali dva. Gorenje ima tudi veliko novih igralcev, a je ohranilo enak način igre. Prišleki so se dobro vključili v sistem, igrajo hitro, v napadu dobro improvizirajo in bodo močna konkurenca drugim. Najbolj stabilni so Koprčani, ki imajo jedro ekipe enako kot lani. Ekipa je izkušena in fizično močna, Koper je gotovo eden favoritov prvenstva. Trimo je v superpokalu presenetil Celje, vendar mu manjka predvsem fizične moči, poleg tega gre za dokaj mlado ekipo. Trimo lahko preseneti, dolgoročno pa ne more iti v korak s prej omenjenimi ekipami."

V popolni zasedbi bodo pikale tudi ose. © RK Gorenje

 
Čeprav so pred superpokalom Celjani poudarjali, da jih lovorika ne zanima preveč, pa jih "le" tretje mesto gotovo skeli. Da moštvo ni v pravi formi, je jasno. Kje je treba poiskati kažipot iz neugodnega položaja? "Mislim, da je trenutno največji problem Celja to, da imajo premalo vrhunskih igralcev za klub s takšnim proračunom. Napake so se dogajale že v lanski sezoni. Nekatere okrepitve, ki so jih pripeljali, niso dovolj kvalitetne. Na superpokalu so igralci delovali izredno 'blokirano', nesproščeno, to pomeni, da je težava v glavah. Oba poraza na Madžarskem, predvsem proti Veszpremu z visoko razliko, sta pustila posledice. Izgubili so zaupanje vase. Za samozavest so potrebne zmage. To so Celjani vedno imeli: ko so začeli zmagovati, so to počeli tudi s slabšimi igrami. Gotovo bodo igrali bolje, ko bodo bolj sproščeni. Njihova največja hiba je desni zunanji igralec."

 
 

Prvenstvo bo izjemno izenačeno. Pomembno bo, kdo bo doživel manj spodrsljajev z manjšimi ekipami.

Miro Požun

 
Požun zelo podrobno spremlja tudi razvoj mlajših igralcev, med drugim sta njegova skrb tudi študentska in mlada reprezentanca . Na vprašanje, ali se v zadnjem času v njegovi beležnici znašlo kakšno sveže ime, je odgovoril: "V letošnji sezoni je od mladih igralcev velik korak naprej naredil Klemen Cehte iz Trima. Moram pa povedati, da se lani mladi niso kaj posebej izkazali, saj imajo lahko ekipe šest tujcev, ki so prevzeli mesta mlajših igralcev. Za ponazoritev: večina igralcev prejšnje generacije mladincev (letnik 1986) je igrala v prvi ligi, od generacije 1988 pa je prvoligaški igralec z veliko minutažo le Jure Dolenec iz Škofje Loke. Mladi igralci dobijo priložnost predvsem v klubih, kjer ni veliko tujcev, torej pri tistih z nižjim proračunom. Trimo Trebnje pa je do svojega dobrega rezultata v superpokalu prišel s samimi Slovenci."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.