Šport
24 ogledov

Požun: "V ekipi ni nesporazumov"

Miro Požun zagotavlja, da v ekipi ni nesporazumov. (Foto: EPA) EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško v zadnjih dneh ne preživljajo najlepših dni, a urnik tekmovanj je neusmiljen. Po porazu na domačem derbiju proti Gorenju jih v nedeljo v Ligi prvakov čaka Chambery.
Ekipa potrebuje zmago proti uglednejši ekipi, le tako si lahko dvigne samozavest. V ekipi ni nesporazumov med igralci, čeprav v rokometnem zakulisju krožijo govorice o tem.
Miro Požun

Iz tabora rokometašev Celja Pivovarne Laško v zadnjem času ne prihajajo ravno lepe novice. Slovenski državni in pokalni prvak je po tednu "brezvladja" končno dobil novega-starega trenerja Mira Požuna, starosto slovenskega rokometa in njegove varovance pa v nedeljo, 21. novembra, čaka zahtevna preizkušnja v Ligi prvakov proti francoskemu Chamberyju.

Celjani so pod taktirko Požuna, ki je na tem odgovornem mestu v torek nasledil razvpitega Zvonimirja Serdarušića, v generalki za izjemno zahtevno gostovanje v mestecu v Savojskih Alpah "pogrnili" v Velenju in si po zgolj devetih tekmah državnega prvenstva pridelali velikanski zaostanek šestih točk za vodilnim Gorenjem.

Nič bolje jim ne kaže na mednarodnem prizorišču, v uvodnih štirih kolih so dosegli le eno zmago (Vive Targi Kielce) in doživeli tri poraze (Barcelona, Kiel in Rhein-Neckar Löwen). Z dvema točkama so na petem mestu v skupini A, dve več pa ima Chambery, ki je poleg poljske zasedbe na domačem igrišču na kolena spravil tudi slovito katalonsko zasedbo.

Nekdanjemu klubu slovenskega reprezentanta Jureta Natka še bolje kaže na domačem prvenstvu, saj je trenutno na prvem mestu, pred slovitim Montpellierjem, za katerega med drugim igrata tudi "čudežni" Nikola Karabatić in slovenski reprezentant Vid Kavtičnik. Vroči Francozi bodo torej v nedeljo gostili ranjene Celja, ki so za nekaj časa ostali brez Luke Žvižeja in Aleša Pajoviča, status rekonvalescentov pa imajo Edvard Kokšarov, Uroš Zorman in Dragan Gajič.

"V Franciji bomo nastopili brez Pajoviča in Žvižeja, vprašljiv pa je tudi nastop Gajiča. Upam, da bosta lahko nastopila vsaj Kokšarov in Zorman. Francozi so veliko močnejši na domačem igrišču kot na gostujočem, o tem zgovorno pričajo njihovi rezultati v tej sezoni. Chambery igra podobno kot Gorenje, skušali se mu bomo zoperstaviti z obrambo 6-0, ki je zaradi številnih poškodovanih igralcev znotraj moje ekipe manj utrujajoča. Francozi so po 'finančnem rezu' nekoliko spremenil svojo zasedbo, morda ni več tako zvezdniška kot v minulih letih, ima pa enakovredne igralce na vseh položajih," je na četrtkovi novinarski konferenci dejal Požun in dodal: "Moj glavni cilj je, da ekipo dvignem na psihološkem področju. Ekipa potrebuje zmago proti uglednejši ekipi, le tako si lahko dvigne samozavest. V ekipi ni nesporazumov med igralci, čeprav v rokometnem zakulisju krožijo govorice o tem."

Pravico na francosko-slovenskem klubskem obračunu, ki se bo v dvorani Le Phare pričel ob 17. uri, bo delil norveški sodniški par Kenneth Abrahamsen-Arne Kristiansen, delegat pa bo Belgijec Klaus Dieter Convents.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.