Šport
31 ogledov

Pravijo, da sivolasi končuje kariero

V bolečinah, s prestreženo podajo in porazom v finalu konference s kasnejšimi pr Žurnal24 main
"Nekaj fantom iz ekipe je dejal, da končuje kariero," je dejal Visanthe Shiancoe, pri čemer je mislil na legendarnega podajalca Bretta Favra. Ali se 41-letnik res ne bo vrnil za svojo 20. sezono?
Lani je Favre podal za 33 touchdownov in 4.202 jarda. Imel je le sedem prestreženih podaj. Bila je to ena njegovih najboljših sezon. Trikratni MVP lige in udeleženec 11 Pro Bowlov ima sicer le en šampionski prstan.

Mesec dni pred začetkom sezone v ligi ameriškega nogometa NFL, ki se devetega septembra začenja s ponovitvijo lanskega konferenčnega finala med Minnesoto Vikings in New Orleans Saints, je vse bolj vroče vprašanje, ali bo zimzeleni Brett Favre nadaljeval kariero. 41-letni podajalec, ki je 17 sezon igral za Green Bay Packers, eno za New York Jets in lani za Vikings, svoje odločitve še ni sporočil, a v torek je več medijev iz Minnesote pisalo, da odhaja v pokoj. To je potrdil tudi njegov soigralec Visanthe Shiancoe: "Nekaj fantom iz ekipe je dejal, da končuje kariero. Meni osebno tega sicer še ni povedal. Sam javnosti ni povedal še ničesar in zato ne vem, komu naj verjamem." Trener Brad Childress pravi, da mu Favre še ni sporočil svoje odločitve, medtem ko je lastnik ekipe brez komentarja.

Rad imam Bretta. Ima pravico, da se odloči, kakor želi. Radi ga imamo za soigralca. Radi bi, da se vrne. Za zdaj je še vse neuradno. Verjel bom šele, ko bo sam spregovoril.
Jared Allen

Prvič se je upokojil po svoji 17. sezoni z Green Bay Packers, a si po nekaj mesecih premislil. Sledila je večmesečna saga o nadaljevanju kariere, saj ga Packers niso več želeli za prvega podajalca, k Vikingsom, kamor je želel, pa ga niso želeli poslati (še so imeli pravice zanj). Tako je predlani pristal pri Jetsih, lani pa vendarle zaigral za Vikings, največje rivale Packersov. Star 40 let je odigral eno svojih najboljših sezon, a nato z uničenim gležnjem v finalu konference ni mogel preprečiti poraza s Saints. Po koncu sezone je dejal, da bi za vrnitev moral na operacijo. In je res šel. Ker se nova sezona začenja prav s ponovitvijo te tekme, smo vsi verjeli, da se bo vrnil. Na dokončno odločitev bomo morali počakati še nekaj dni. Lani se je denimo Vikingom pridružil po koncu pripravljalnega kampa, ki se letos končuje 12. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.