Šport
21 ogledov

Praznovanje z zamudo

Rokometaši Kiela so Celjanom preprečili osvojitev drugega naslova EHF Pokala zma Žurnal24 main
Rokometni klub Celje Pivovarna Laško obeležuje že 60 let organiziranega delovanja. V sredo slovesna skupščina kluba, naslednji dan predstavitev vseh rodov, konec tedna pa pravi rokometni posladek.

Le še nekaj ur nas loči od rokometnega "velespektakla". Knežje mesto bo konec tedna gostilo do sedaj največje klubsko tekmovanje v Sloveniji, "Champions Trophy" ali EHF Pokal zmagovalcev 2007. V celjski dvorani Zlatorog se bodo konec tedna pomerile štiri velike evropske ekipe: Kiel, Hamburg, Magdeburg in domača ekipa Celja Pivovarne Laško. Tekmovanje bo prvič v svoji 11-letni zgodovini potekalo izven meja Nemčije in Španije. Slovenski prvaki pa so poleg tega tudi edini ne nemški oziroma španski klub, ki je že osvojil to lovoriko. Tokratni turnir bo v vseh ozirih nekaj posebnega. Poleg tega, da bo prvič na slovenskih tleh, bo humanitarno obarvan, pospremil pa ga bo tudi bogat spremljevalni program. RK Celje Pivovarna Laško v sklopu organizacije tega turnirja namreč uradno praznuje tud 60-letnico svojega delovanja. Klub je bil sicer ustanovljen leta 1946, torej je 60 let praznoval že leto poprej, a kot je poudaril Andrej Šušterič, v.d. direktorja kluba, je ravno prihajajoči spektakel krivec za eno letno zamudo praznovanja. "EHF je prvič v zgodovini organizacijo tako velikega turnirja zaupala nekomu izven španskih ali nemških meja, kar si štejemo v posebno čast. Naša želja je bila, da ga ob 60-letnem jubileju priredimo že leta 2006, vendar ga je EHF obljubila VfL Gummersbachu in dvorani v Kölnu, kot nekakšno generalko za svetovno prvenstvo. Praznovanje častitljivega jubileja smo tako prestavili za eno leto, vsi v klubu pa se že veselimo snidenja z našimi nekdanjimi in sedanjimi igralci, trenerji in prijatelji kluba."


Gorazd Škof je dostojno nasledil nepozabnega Dejana Perića. © Saša Despot

 
Praznovanje se je začelo lani
Praznovanje, ki se je začelo že lani, se je tako raztegnilo za dobro leto. In v tem času se je že zvrstilo kar nekaj dogodkov, ki so na tak ali drugačen način obeležili častitljivo obletnico klubskega rokometa v mestu ob Savinji. Pomemben dogodek za vse rokometne delavce v Celju, se je razumljivo dotaknil tudi mlajše generacije celjskih rokometašev. "Zame je velika čast in priznanje igrati v takšnem klubu, kot je Celje Pivovarna Laško. Ponosni smo, na zgodovino in pretekle uspehe, seveda pa želimo uspešno tudi nadaljevati," je povedal eden nosilcev igre današnje ekipe David Špiler . Podobnega mnenja je tudi mlad, a že kar izkušen celjski vratar Aljoša Rezar : "Kot domačemu igralci, mi resnično veliko pomeni, da igram v takšnem klubu, s takšno zgodovino in s toliko trofejami. Sam sem v klubu že od začetka svoje športne poti, to je moj matični klub, klub mojega mesta in zelo sem ponosen na vse uspehe, ki so jih dosegli in na vse kar dosegamo mi danes. Verjamem, da je vsem, tudi tujcem, ki kadarkoli oblečejo dres celjskega kluba, to velika čast in priznanje."


Celjani se bodo merili s samimi nemškimi klubi.© EPA

 
Spektakel na parketu
Za zabavo bo v rokometnem mestu poskrbljeno že vse od četrtka, ko bodo na parketu dvorane Zlatorog nastopili največji zvezdniki, ki so v zadnjih 15 evropskih sezonah zaznamovali celjski rokomet. Svoj prihod so že potrdili Dejan Perič, Uroš Šerbec, Tomaž Tomšič, Rolando Pušnik, Boštjan Strašek, Luka Žvižej, Pepi Manaskov, Dragan Škrbič, Silvijo Ivandija, Alvaro Načinovič, Vladimir Jelčič ...  ter seveda sedanji zvezdniki Celja. Zaradi klubskih obveznosti sta se že opravičila Sergej Harbok in Roman Pungartnik , ki je v zadnjem krogu Lige prvakov prerešetal celjsko mrežo in pokazal, da kljub 36-im letom še zdaleč ni za odpis. Celjski ljubitelji rokometa bodo lahko v knežjem mestu znova pozdravili tudi Aleša Pajoviča , ki bo v tekmovalnem delu branil barve Kiela. Najzanimiveje bo seveda v soboto in nedeljo, ko bodo na sporedu štiri tekme najboljših evropskih ekip. V soboto bosta na vrsto polfinalni tekmi, v nedeljo pa tekma za tretje mesto in finale. "Gre za tekmovanje na najvišjem nivoju. V Celju smo že dokazali, da z organizacijo takšnega tekmovanja ne bo težav, ekipe, ki prihajajo, pa zagotavljajo vrhunski rokomet," je povedal Slavko Ivezič , športni direktor kluba in vodja tekmovanja.

Celjani najprej z Magdeburgom
Slovenski prvaki se bodo v soboto najprej pomerili z zmagovalcem pokala EHF, Magdeburgom. Drugi finalist pa bo znan po nemškem obračunu med zmagovalcema lige prvakov ter pokala poklanih zmagovalcev, Kielom in Hamburgom. "Ne morem govoriti, da imamo lažjega nasprotnika, saj so vsi trije nemški klubi odraz kvalitete in tradicije. Magdeburg nam je res dobro poznan, z njim imamo še neporavnane račune, zato bi moralo biti dovolj motivacije, da se prebijemo v finale," je novico komentiral športni direktor Celja PL Slavko Ivezič.

V sredo pričakujte drugi del zgodbe o Celju. Prebrali boste lahko nekaj podatkov iz 60-letne zgodovina celjskega rokometnega kluba.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.