Šport
27 ogledov

Pred borbo po nasvete k Dr. Philu

Jon Jones UFC
Nedeljsko jutro bo minilo v znamenju UFC 135. Najmlajši prvak v zgodovini UFC Jon Jones bo v Denverju proti Quintonu Jacksonu prvič po zmagi proti Shogunu Rui branil svoj naslov v kategoriji do 93 kilogramov. Borca sta v dneh pred borbo pokazala bore malo spoštovanja drug do drugega, kar obeta pravo vojno. V drugi borbi večera izkušena Matt Hughes in Josh Koscheck.

Tako kot večina strokovnjakov tudi stavnice v glavni borbi večera na UFC 135 v Denverju več možnosti pripisujejo Jonu Jonesu. Če boste stavili na mladega talenta, ki je za nekatere celo največji talent v zgodovini MMA, boste za en vloženi evro v primeru njegove zmage dobili komaj 1,15 evra, medtem ko boste v primeru zmage Quintona Jacksona za en evro dobili kar 4,10 evra. A v zgodovini MMA favoriti niso zmagovali vedno. Jones je sicer deset let mlajši od Rampagea, kot vedno pa se bo tudi tokrat zanašal na veliko večji razpon rok (kar 30 centimetrov večji od izzivalca). Rampage ima na svoji strani izkušnje, ne nazadnje pa gre tudi za nekdanjega prvaka v kategoriji do 93 kilogramov, tako da se obeta pravi spektakel. Mnogi so mnenja, da bo to za Jonesa najtežja naloga doslej, ki bo mladeniča v primeru uspeha dokončno izstrelila med največje borce MMA.

"Denver mi je všeč, presenetilo me je veliko število navijačev. Bil sem tudi v živalskem vrtu, kjer sem videl prijatelja – malo opico, ki spominja na Jonesa. Imel je tudi dlake po obrazu, kot Jon," je Rampage na novinarski konferenci vse prej kot lepo govoril o svojem nasprotniku. "Jaz sem se boril tudi v šampionskih rundah, on pa ne in samo pravi prvaki pridejo v četrto in peto rundo sveži. Ima premalo izkušenj, da bi govoril tisto, kar govori, ampak mi je vseeno. Jaz bom svoje povedal v oktagonu," je še dodal Jackson, ki lahko tudi z enim udarcem zapečati Jonesovo usodo.

Pred borbo so se mnogi spraševali, ali je mladi prvak sposoben sprejemati močne udarce. "Bones" slednjim odgovarja: "Nikoli nisem rekel, da Jackson ni sposoben zmagati. Gre za bivšega prvaka in neumno bi bilo podcenjevati nekoga s takim statusom. Starejši borci težje prejemajo udarce in to je resnica. Jaz sem mlad in se trudim, da ne dobim veliko udarcev ter borbo držim na razdalji. Mislim, da je to glavni razlog, zaradi katerega nikoli nisem bil v težavah."


Dr. Phil delil nasvete

Jones in Rampage sta v dneh pred borbo gostovala tudi v priljubljenem talk showu Jimmyja Kimmla. Borca tudi pred televizijskimi kamerami nista pokazala veliko medsebojnega spoštovanja. Duhoviti voditelj pa je v goste pripeljal celo popularnega Dr. Phila, ki je podelil nekaj nasvetov razpoloženima borcema. "Midva sva Spiderman in Frankenstein," je Jones odgovoril na vprašanje, s katerima super junakoma bi primerjal sebe in izzivalca. Kdo je Spiderman in kdo Frankenstein, ugotovite sami.

Zelo zanimive bodo tudi preostale štiri borbe glavnega dela. Ozračje v Pepsi Centru pred glavno borbo večera bosta razgrela veterana Matt Hughes in Josh Koscheck. Travis Browne se bo pomeril z Robom Broughtonom, Nate Diaz s Takanorijem Gomijem, Ben Rothwell pa z Markom Huntom.

UFC 135: Jones vs. Rampage

Borba večera:
Jon "Bones" Jones (13-1-0) vs. Quinton "Rampage" Jackson (32-8-0).

Glavne borbe:
Matt Hughes (46-8-0) vs. Josh Koshcheck (17-5-0)
Travis Browne (11-0-1) vs. Rob Broughton (15-5-1)
Nate Diaz (13-7-0) vs. Takanori Gomi (32-7-0)
Ben Rothwell (31-7-0) vs. Mark Hunt (6-7-0)

Uvodne borbe:
Tony Ferguson (12-2-0) vs. Aaron Riley (29-12-1)
Nick Ring (12-0-0) vs. Tim Boetsch (13-4-0)
Junior Assuncao (13-4-0) vs. Eddie Yagin (15-4-1)
Takeya Mizugaki (14-6-2) vs. Cole Escovedo (17-7-0)
James Te Huna (14-5-0) vs. Ricardo Romero (11-2-0).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.