Šport
18 ogledov

Pred Madžarsko: po petelinih še rokoborci

Rokomet EPA
Slovenske rokometaše po nedeljski izgubljeni bitki z olimpijskimi, svetovnimi in evropskimi prvaki iz Francije v torek čaka nov obračun v drugem delu evropskega prvenstva v Srbiji. V novosadski dvorani Spens jim bodo na nasprotni strani stali Madžari, tekma pa se bo začela ob 20.10.

Slovenija je na dosedanjih štirih tekmah v Srbiji premagala Islandijo in doživela tri tesne poraze z Norveško, Hrvaško in Francijo. V slovenskem taboru ne skrivajo, da so na obračunu s francoskimi orjaki porabili ogromno energije, že jutri pa jih čaka nova "rokoborba". Izbranci Borisa Deniča se temu lahko izognejo s hitrim kroženjem žoge, bliskovitimi nasprotnimi (pol)protinapadi in hitrim izvajanjem napadalnih akcij s sredine igrišča, postavljeno madžarsko obrambo 6-0, ki jo je prvi mož slovenske stroke slikovito poimenoval "bunker", pa bo veliko težje premagati.

"Tekma z Madžarsko bo že peta po vrsti. Upam, da moji varovanci po hudi preizkušnji s Francozi niso izgubili preveč moči in da se bodo do tekme z našimi vzhodnimi sosedi regenerirali," je na ponedeljkovi novinarski konferenci v hotelu Park, začasnem bivališču vseh udeležencev v drugem delu sklepnega turnirja, dejal Denič in dodal: "Madžari igrajo obrambo 6-0, brez izpadanja igralcev, kar nam ne ustreza. Poskušali jo bomo premagati z našo široko napadalno postavitvijo z veliko teka ter bliskovitimi akcijami, kar je naš slog igre. V naši ekipi ne premoremo igralca, ki bi dosegal gole z desetih ali enajstih metrov. Madžari nas prekašajo v višini, mi pa njih v hitrosti, kar bomo poskušali s pridom izkoristi."

Na nedeljski tekmi je vratar Primož Prošt dobil prednost pred Gorazdom Škofom, slovenski legionar na začasnem delu pri francoskem Montpellierju pa je pred torkovim obračunom dejal: "Pred nami je težka tekma, zagotovo bo minila v lepem vzdušju. V Novem Sadu je veliko madžarskih privržencev, tudi naši bodo prišli. Upam, da bomo prikazali dobro igro in dosegli drugo zmago."

Madžarska je po telesni plati ena najmočnejših ekip na letošnjem turnirju v Srbiji, njene "mišice" je v prvem delu na lastni koži občutila Francija, ki je izgubila s 23:26, naša vzhodna soseda pa je na preostalih dveh tekmah igrala neodločeno z Rusijo (31:31) in Španijo (24:24). V prvi tekmi drugega dela je dokaj gladko izgubila z Islandijo (21:27).

V madžarskem taboru se zavedajo, da na preboj v polfinale lahko upajo le v primeru zmage nad Slovenijo, hkrati pa računajo na pomoč Francozov. Če galski petelini v torek premagajo Hrvate, potem bi našim vzhodnim sosedom v zadnjem obračunu s Hrvati za preboj med štiri najboljše ekipe na letošnjem turnirju stare celine zadostovala že točka.

Slovenija in Madžarska sta na evropskih prvenstvih odigrali tri tekme. Na sklepnem turnirju v Sloveniji leta 2004 sta se razšli z neodločenim izidom, na Portugalskem leta 1994 in v Španiji leta 1996 pa je slavila Madžarska. Njun zadnji medsebojni obračun v okviru kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem leta 2011 se je končal z zmagoslavjem Madžarske.

Postavi:

Slovenija: Primož Prošt, Gorazd Škof, Matjaž Brumen, Jure Dobelšek, Dragan Gajič, Luka Žvižej, Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič, Sebastian Skube, Borut Mačkovšek, David Špiler, Uroš Zorman, Matej Gaber, Peter Pucelj, Miha Žvižej;

Madžarska: Nandor Fazekas, Roland Mikler, Ferenc Ilyes, Szabolcs Szollosi, Gabor Czaszar, Tamas Moscai, Gergo Ivancsik, Tamas Ivancsik, Gergely Harsanyi, Barna Putics, Milorad Krivokapić, Balasz Laluska, Kornel Nagy, Szabolcs Zubai, Timuzsin Schuch, Gabor Ancsin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.