Šport
12 ogledov

Pred počitkom najhitrejši Farrar

Tyler Farrar je po prihodu v cilj roke vzdignil visoko v zrak. Žurnal24 main
Enajsto etapo kolesarske dirke po Španiji je v sprintu glavnine dobil Američan Tyler Farrar pred Belgijcem Philippom Gilbertom in Italijanom Marcom Marcatom. Tadej Valjavec 18.

Američan Tyler Farrar je zmagovalec 11. etape kolesarske dirke po Španiji od Murcie do Carvaca de la Cruza. V sprintu glavnine je Tyler ugnal Belgijca Philippa Gilberta in Italijana Marca Marcata. Zlato majico vodilnega na španski pentlji je obdržal domači kolesar Alejandro Valverde, ki ima sedem sekund naskoka pred Avstralcem Cadelom Evansem.

V vodilni skupini je etapo končal tudi slovenski kolesar Tadej Valjavec, ki je osvojil 18. mesto ter v skupnem seštevku ostaja 10., Borut Božič pa je pred četrtkovim prostim dnem zaostal in etapo končal kot 135. z več kot 14 minutami zaostanka za vodilnimi. Sicer pa je 11. etapo zaznamovala trojica ubežnikov, med katerim je bil tudi Francoz David Moncoutie, ki je na obeh vzponih zbral dovolj točk, da je vnovič prevzel prvo mesto v seštevku točkovanja gorskih ciljev. V nadaljevanju so vodilni, ki so imeli že več kot 10 minut prednosti, popustili in 50 kilometrov pred ciljem 200-kilometrske etape jih je glavnina ujela. Kasnejši poskusi posameznih pobegov so bili neuspešni.

V petek kolesarje čaka 174 kilometrov dolga andaluzijska etapa med Almerio in Velefiqueom z dvema vzponoma prve kategorije.

Kolesarska dirka po Španiji, 11. etapa:

1. Tyler Farrar (ZDA/Garmin-Slipstream) 5:11:10
2. Philippe Gilbert (BEL/Silence-Lotto) + 0:01
3. Marco Marcato (ITA/Vacansoleil)
4. Inaki Isasi (ŠPA/Euskaltel- Euskadi)
5. Andre Greipel (NEM/Columbia)
...
18. Tadej Valjavec (SLO/Ag2r-La Mondiale) isti čas
135. Borut Božič (SLO/Vacansoleil) 14:24


Kolesarska dirka po Španiji, skupno:

1. Alejandro Valverde (ŠPA/Caisse d'Epargne) 45:37:51
2. Cadel Evans (AVS/Silence-Lotto) +0:07
3. Robert Gesink (NIZ/Rabobank) 0:36
4. Thomas Danielson (ZDA/Garmin-Slipstream) 0:51
5. Ivan Basso (ITA/Liquigas) 0:53
...
10. Tadej Valjavec (SLO/Ag2r-La Mondiale) 3:13
...
106. Borut Božič (SLO/Vacansoleil) 39:45

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.