Šport
21 ogledov

Pred tekmo za Puca testiranja za Slovence

Boris Denič je imel po zmagi nad Poljaki veliko razlogov za smeh in zadovoljstvo Žurnal24 main
Slovenska moška rokometna reprezentanca v tednu Evropske rokometne zveze (EHF) ne bo nastopila na nobenem mednarodnem turnirju, zato pa bo v soboto, 5. novembra, sodelovala na humanitarno-memorialni tekmi v spomin na legendarnega Iztoka Puca, ki je umrl 20. oktobra. Na nasprotni strani jim bodo stali rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Slovenski rokometaši pod vodstvom selektorja Borisa Deniča v Zrečah vadijo že od nedelje, v tem času so opravili tudi preizkus motoričnih sposobnosti, izsledki testiranj pa bodo povsem interne narave pred začetkom sklepnih priprav za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji, ki se bodo začele 26. decembra. Slovenija bo na EP igrala v Vršcu, v njeni skupini pa so še Hrvaška, Islandija in Norveška.

Denič je namesto poškodovanega Jureta Dobelška v reprezentanco naknadno vpoklical Simona Razgorja in Nika Medveda, v Zreče pa ni dopotoval niti vratar Gorazd Škof, medtem ko je krožni napadalec Peter Pucelj zaradi poškodbe očesa prekinil z vadbo in bo izpustil preostali del priprav.

"Naš načrt je, da v tednu EHF naredimo taktični del napada na obrambi 6-0 in globoke conske postavitve. Za dosedanji del priprav lahko rečem, da smo delali v redu, kot vsak trener pa bi si želel, da bi bilo še bolje. V četrtek bomo igrali medsebojno tekmo, v soboto pa nas čaka še humanitarno-memorialna tekma za Iztoka Puca," je uvodoma dejal Denič in dodal: "Testiranje motoričnih sposobnosti igralcev je povsem interne narave, pri igralcih bomo poskušali odpraviti določene pomanjkljivosti na tem področju, da bodo na sklepne priprave prišli čim bolje pripravljeni. Namen priprav v Zrečah je narediti korak naprej, a to zahteva veliko repetativnega dela, od začetka sklepnih priprav do nastopa na evropskem prvenstvu pa nimamo veliko časa. Najbolj pomembno je, da igralci na pripravah v Zrečah dobijo osnovo za sklepno delo za EP."

"V tem delu priprav nima smisla veliko razpredati o naših pričakovanjih na evropskem prvenstvu. S soigralci se o tem nismo veliko pogovarjali, a vsak od nas se dobro zaveda pomembnosti tekmovanja. Ta teden je malce bolj miren, najbolj pomembno je, da smo znova skupaj, najbolj resno delo pa je šele pred nami," je dejal Uroš Zorman.

Slovensko reprezentanco v soboto v dvorani Zlatorog čaka tekma s Celjem Pivovarno Laško, pred njo pa bo na sporedu še tekma med slovensko izbrano vrsto z olimpijskih iger iz Sydneyja leta 2000 in zlato hrvaško izbrano vrsto z olimpijskih iger v Atlanti leta 1996. Po besedah Dragane Josupović, ob Rolandu Pušniku glavni organizatorki humanitarno-memorialne tekme za Iztoka Puca, je vse nared za dogodek. Zaradi velikega odziva bodo od petka naprej začeli vstopnice prodajati tudi v poslovalnicah podjetja Eventim v Celju, Mariboru in Ljubljani ter poslovalnici Publikuma v Celju, na dan tekme pa tudi na klubski blagajni Celja Pivovarne Laško.

Dogodka se bosta udeležila tudi Jasenka in Borut Puc, žena in sin pokojnega Iztoka Puca, svoj prihod pa so napovedali vsi najbolj imenitni igralci slovenskega in hrvaškega rokometa, ki so igrali z nekdanjim reprezentantom jugoslovanske, hrvaške in slovenske izbrane vrste. Ob tem velja omeniti, da bodo člani slovenske reprezentance v ta namen kupili okoli 300 vstopnic.

Denič je na Rogli zbral naslednje igralce:

vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Jure Vran (Cimos Koper) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško);

krilni igralci: Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajič (Montpellier), Luka Žvižej, Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Niko Medved (Gorenje), Simon Razgor (Maribor Branik) in Jure Sušin (Trimo Trebnje);

zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Dean Bombač, Matevž Čemas, Sebastjan Skube (vsi Cimos Koper), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);

krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Loka), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.