Šport
25 ogledov

Pred žrebom: "Take tekme v Kopru še ni bilo"

Radojkovič Cimos Koper Saša Despot
Evropska rokometna zveza (EHF) bo v torek v danskem Horsholmu v neposredni bližini Köbenhavna, kjer je sedež največjega pokrovitelja evropske Lige prvakov, ob 11. uri opravila žreb osmine finala v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, v drugem jakostnem bobnu pa bo slovenski državni in pokalni prvak Cimos Koper.

Rokometaši Cimosa Kopra so po nedeljski zmagi nemškega moštva HSV iz Hamburga nad makedonskim Metalurgom v Skopju osvojili drugo mesto v skupini C, njihovi možni tekmeci v osmini finala pa so švedski Sävehof, poljski Vive Targi Kielce in španski Reale Ademar Leon.

"Drugo mesto v prvem delu Lige prvakov nam prinaša samo povratno tekmo v domači dvorani. Prepričan sem, da bo pred rekordnim številom gledalcem. Tako velike tekme na klubski ravni Koper še ni doživel in to bo dogodek, ki si ga mora ogledati vsak ljubitelj športa z Obale in širše okolice," je pred torkovim žrebom na Danskem dejal trener Fredi Radojkovič.

"Nimam posebne želje pred žrebom, res je povsem vseeno, koga dobimo. Gre za izjemno močne ekipe, z dolgo evropsko tradicijo. Mi bomo dali vse od sebe, z igralci, ki jih bomo imeli na voljo, pa bomo poskušali odigrati po naših najboljših močeh in se, če bo možno, uvrstiti med osem najboljših ekip v Evropi," je še pristavil koprski strateg.

Na torkovem žrebu so v prvem bobnu Hamburg, Barcelona, Atletico Madrid in Kiel, v drugem Croatia Osiguranje Zagreb, Veszprem, Köbenhavn in Koper, v tretjem Sävehof, Vive Targi Kielce, Metalurg Skopje in Reale Ademar Leon, v četrtem pa Kadetten Schaffhausen, Füchse Berlin, Wisla Plock in Montpellier.

Ekipe, ki so v prvem delu Lige prvakov osvojile prvo in drugo mesto v svojih skupinah, bodo svoje povratne tekme v osmini finala igrale na domačem igrišču. Prve tekme osmine finala bodo med 14. in 18., povratne pa med 21. in 25. marcem. Po prvem delu so se od Lige prvakov poslovili Chambery, Bosna Sarajevo, Čehovski medvedi, Bjerringbro-Silkeborg, Sankt Peterburg, Constanta, Pick Szeged in Partizan Beograd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.