Šport
13 ogledov

Predatorji tik pred izpadom

Igralci Vancouvra slavijo tretjo zmago v seriji proti predatorjem. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Vancouver Canucks so tik pred finalom zahodne konference lige NHL, potem ko so s 4:2 dobili četrto tekmo polfinala proti Nashville Predators in v zmagah povedli s 3:1.

V edini četrtkovi tekmi severnoameriške hokejske lige NHL so hokejisti Vancouvra v polfinalu zahodne konference na gostovanju premagali Nashville s 4:2 in se le še na zmago približali napredovanju v konferenčni finale. Vancouver pred morda že odločilnim sobotnim obračunom na domačem igrišču vodi s 3:1 v zmagah.

Med ključnimi igralci na četrti tekmi je bil 28-letni nemški branilec Christian Ehrhoff, ki je sodeloval kar pri treh golih svoje ekipe. Najprej je v 16. minuti poskrbel za vodstvo, pozneje pa je bil med podajalci pri golih Alexandra Edlerja (30. minuta) za 2:1 in Ryana Keslerja (48.), ki je ob golu prav tako vknjižil dve podaji, za 3:2.

Prav Keslerjev gol je bil najlepši na tekmi, saj je slednji z izredno hitrostjo uprizoril pravi slalom me domačimi branilci in ukanil še vratarja Pekko Rinneja. Usodo gostiteljev je 20 sekund pred koncem zapečatil Henrik Sedin, ki je plošček poslal v nebranjen gol, potem ko so gostitelji vratarja zamenjali s šestim igralcem v polju.

Ob Ehrhoffu, ki je blestel tokrat, je zvezdnik polfinala prav Kesler. Na zadnjih dveh tekmah je skupaj dosegel tri gole in tri podaje. "Pustili smo mu malo več prostora, kar je izkoristil, dobil dvoboje in našel tudi pot do gola," je ocenil domači trener Barry Trotz.

Vesel je tudi Kesler, ki se mu je končno odprlo, saj mu v prvem delu končnice ni šlo, obenem pa imata težave s strelskim postom pri Vancouvru tudi švedska brata Daniel in Henrik Sedin. "Igrata zelo dobro, a streli ne gredo v mrežo. Prav natančno vem, kako se počutita," pa je težavo soigralcev pokomentiral Kesler. Pri poražencih sta zadela Joel Ward in Cody Franson.

Liga NHL, polfinale konference:


Vzhod

TAMPA BAY LIGHTNING – Washington Capitals /4:0/

Boston Bruins – Philadelphia Flyers /3:0/

Zahod


Detroit Red Wings – San Jose Sharks /0:3/

Nashville Predators : Vancouver Canucks 2:4 /1:3/
Ward (20), Franson (44); Ehrhoff (16), Edler (30), Kesler (48), Sedin (60)

// – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.