Šport
10 ogledov

Predolimpijska poslastica

Za Saro Isakovič bo to zadnja tekma pred OI. Žurnal24 main
Devet slovenskih olimpijcev s Saro Isakovič na čelu ter več kot deset dobitnikov kolajn z OI, svetovnih in evropskih prvenstev bo ta vikend tekmovalo na plavalnem mitingu v Radovljici.
 
 

Upam, da bom tudi v domačem bazenu potrdila rezultate, ki sem jih dosegla v Dubrovniku.

Sara Isakovič

 
Devet slovenskih olimpijcev s Saro Isakovič na čelu ter več kot deset dobitnikov kolajn z olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev bo ta vikend na plavalnem mitingu Mobitel 2008 v Radovljici preizkušalo formo pred največjim tekmovanjem sezone – olimpijskimi igrami . Gorenjska plavalna meka bo gostila kar tristo plavalcev iz 25 držav. Konkurenca v posamičnih disciplinah bo skoraj tako močna kot na olimpijskih igrah. Prvo slovensko žezlo v pekinškem ognju Isakovičeva se bo med drugim na dvesto metrov prosto in dvesto delfin pomerila z eno od najboljših plavalk na svetu v teh disciplinah, Poljakinjo Otylio Jedrzejczak in Nemko Franzisko Hentke .


Anja Klinar bi rada izboljšala že vrhunske dosežke. © Špela Mohorič

 
"To bo moja zadnja tekma pred olimpijskimi igrami in z njo si želim še dvigniti samozavest. Upam, da bom tudi v domačem bazenu potrdila rezultate, ki sem jih dosegla v Dubrovniku," je bila kot vedno optimistična dvajsetletna Blejka. Zanimivo bo tudi v hrbtnem slogu, kjer bo največja tekmica Anje Čarman Hrvatica Sanja Jovanović . Anja Klinar, ki v tej sezoni ruši osebne rekorde, bo nastopila v obeh mešanih disciplinah: "V tej sezoni sem zelo zadovoljna s svojimi rezultati. Upam, da bodo v Radovljici in Pekingu še boljši."

 

Preberite še ...

Drugi izid na svetu

V Radovljici se bo med drugim pomerila z Rusinjo Svetlano Karpejevo . Še bolj zveneče ime bo ob sebi imela Nina Sovinek , v bazenu ji bo namreč družbo delala Slovakinja Martina Moravcova , štirikratna olimpijska in trikratna evropska prvakinja. Zanimivo bo tudi v moški konkurenci, predvsem v sprintih. Pred Jernejem Godcem bo težka naloga, saj se bo v Radovljici zbrala imenitna zasedba na čelu s hrvaškim in srbskim šampionom Dujem Draganjo in Miloradom Čavićem .

Na 32. radovljiškem mitingu se bodo plavalci sicer pomerili v 15 disciplinah. Predtekmovanja se bodo danes in jutri začela ob 9. uri, finala pa ob 18. uri. Prireditelji bodo na mitingu tudi finančno nagradili najboljšo peterico, ki si bo razdelila 3800 evrov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.