Šport
4161 ogledov

Predsednik RZS-ja razkril Vranješevo usodo

Ljubomir Vranješ Epa
Švedskemu strokovnjaku na klopi slovenske rokometne reprezentance so šteti dnevi.

Predsednik Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac je v pogovoru za RTV Slovenija dejal, da švedski strokovnjak Ljubomir Vranješ po polomu na evropskem prvenstvu Madžarskem in Slovaškem ne bo več slovenski selektor.

Slovenija se je od zaključnega turnirja poslovila po skupinskem delu tekmovanja. Na treh tekmah v Debrecenu je premagala Severno Makedonijo s 27:25 ter izgubila proti Danski s 23:34 in Črni gori z 32:33. V skupini A je osvojila tretje mesto, v drugi del so se uvrstili danski in črnogorski rokometaši.

"V kratkem bo sklicana seja predsedstva, na kateri bo po mojem mnenju absolutno prišlo do spremembe v strokovnem štabu. In če me vprašate, ali gre za spremembo na mestu selektorja, je moj odgovor da," je za RTV Slovenija dejal Bobinac.

"O imenih potencialnih naslednikov danes ne bi, vzeli si bomo nekaj časa, vsekakor pa ne bo predolgo trajalo, kajti kmalu že začnemo kvalifikacije za naslednje veliko tekmovanje, moramo dobro razmisliti. Verjamem, da bomo naredili pravo potezo," je še dodal Bobinac.

Ljubomir Vranješ | Avtor: Epa Epa

Vranješ ima pogodbo z Rokometno zvezo Slovenije (RZS) do olimpijskih iger leta 2024 v Parizu, po izpadu na letošnjem prvenstvu pa bo prišlo do prekinitve pogodbe.

Vranješ je selektorski mandat začel decembra 2019, ko je zamenjal Črnogorca Veselina Vujovića. Pod njegovim mandatom je Slovenija osvojila četrto mesto na evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji 2020 in deveto mesto na lanskem svetovnem prvenstvu v Egiptu, na kvalifikacijskem turnirju v Berlinu pa se ni prebila na lanske poletne olimpijske igre v Tokiu.

Pred Vranješem so bili selektorji, nekateri od njih tudi v dveh mandatih, še Tone Tiselj, Miro Požun, Slavko Ivezič, Leopold Jeras, Matjaž Tominec, Niko Markovič, Kasim Kamenica, Zvonimir Serdarušić, Boris Denić in Veselin Vujović.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.