Šport
20 ogledov

Predsednik verjame v napredovanje

Ivan Simič Nogometni zvezi Slovenije ne bo pomahal v slovo. (Foto: Anže Petkovše Žurnal24 main
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Ivan Simič meni, da se bodo nogometaši uvrstili v osmino finala: "Sam mislim, da bomo šli naprej v drugi krog," so optimistične besede Simiča.

Torkov trening slovenske reprezentance sta si ogledala tudi zdajšnji in nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije, Ivan Simič in Rudi Zavrl. Zaradi mraza in vetra sta bila tudi onadva pošteno zavita v zimsko opremo.

Simič je bil kljub nizkim temperaturam dobro razpoložen, stresel je nekaj duhovitih, nato pa se ozrl na pomembno zmago proti Alžiriji. "Občutki ob tej zmagi so bili podobnim tistim po zmagi nad Rusijo. Gol smo dosegli, pustimo zdaj napako alžirskega vratarja. Zmaga šteje in upam, da se bo isto ponovilo tudi v petek proti ZDA," je dejal Simič.

Tako kot vsi v slovenskem taboru tudi Simič meni, da med igralci vlada pravo vzdušje. "Igralci so sproščeni, tako da pri tem ni nobenih težav. Sam mislim, da bomo šli naprej v drugi krog. Ampak − saj veste. Na vsaki tekmi odloča cel kup faktorjev," meni predsednik NZS, ki je zavrnil vidik, da bo prav druga tekma odločilna. "V te teorije se ne bom spuščal. Zame je pomembna vsaka tekma in nima pomena, katera bo odločala o čemerkoli že. Pri enih bo pač odločilna prva, pri nekaterih druga ..." je še povedal Simič.

Velja še omeniti, da si bo s predsednikom NZS v petek na stadionu Ellis Park v Johannesburgu tekmo z ZDA ogledal tudi predsednik Republike Slovenije Danilo Türk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.