Šport
20 ogledov

Predstavili Pušnikovega naslednika

Marijanu Pušniku ne ugaja negativizem v slovenskem nogometu. (Foto: Fotosi.si) Žurnal24 main
Oseminštiridesetletni španski trener Joan Carrillo je postal novi trener Hajduka in je na klopi zamenjal slovenskega strokovnjaka Marijana Pušnika.

Marijanu Pušniku so se pri Hajduku zahvalili za sodelovanje 1. decembra po izpadu v četrtfinalu hrvaškega pokala proti Splitu, ko je Hajduk proti zadnjeuvrščeni ekipi hrvaškega prvenstva klonil z 1:2.

Joan Carrillo je v 13 igralnih sezonah nastopal za španske drugoligaše in tretjeligaše, trenersko pot pa je začel v mladinski šoli Espanyola. Prvič je člane treniral leta 2006, ko je prevzel člana četrte lige Girono. Od leta 2009 do 2011 je bil pomočnik trenerja Espanyola, Argentinca Mauricia Pochettina, ki sedaj vodi angleški Tottenham.

Potem je prišel v madžarski Videoton, kjer je glavni trener postal leta 2014 in postal prvak države. Nato je vodil španskega prvoligaša Almerio, kjer je bil odpuščen po petih remijih in šestih porazih.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 21:00 05.december 2016.

    Še žal im bo ! Če fuzbalerji nočejo imeti trenerja , ki jih goni kot pse , se ga pač rešijo tako , da mu režirajo poraze !