Šport
45 ogledov

Predvidevanja so bila pravilna

ACH
1/6
Anže Petkovšek
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 3. kroga skupine F lige prvakov v Ljubljani izgubili proti Lotos Trefl Gdansku z 0:3 (-18, -17, -14).

Predvidevanja, da je Gdansk trenutno premočan nasprotnik za slovenske prvake, so se uresničila. Čeprav so Ljubljančani pokazali precej boljši pristop kot pred 14 dnevi na gostovanju v Novem Sadu, pa pravih priložnosti za presenečenje niso imeli. Poljski pokalni zmagovalci so z zanesljivo igro ves čas nadzorovali rezultat, niti enkrat na tekmi se niso znašli v resnejšem zaostanku, boljši tekmec so bili tako v obrambi kot v napadu.

Za razliko od tekme v Srbiji se je domači trener Bogdan Kotnik odločil le za eno zamenjavo. Na liberu je Matijo Pleška zamenjal Matevž Ledinek. Mladi odbojkar ga ni razočaral, a zagotovo bistvene razlike ni mogel ustvariti. Sprejem v tekmi proti debitantom v ligi niti ni bila velika težava, večji problem je predstavljal napad. Korektor Eric Mochalski je potreboval nekaj časa, da je prebil gostujočo obrambo, svojega v napadu ni naredil niti Samuel Walker.

Posledica tega je bila, da so gostje po izenačenju na deveti točki z delnim izidom 5:1 prišli do vodstva 14:10, ki ga niso več izpustili iz rok. Pomagali niso niti serija točk Mochalskega niti dobri servisi Dika Puriča, s katerimi so se gostitelji približali na 17:20. A as poljskega reprezentanta Mateusza Mike za 17:22 je dokončno razblinil vse upanje domače ekipe, da bi povedla z 1:0.

Drugi niz je bil podoben prvemu. Ljubljančani so držali korak do rezultat 7:7, samo ena serija, s katero so gostje povedli s 14:9, pa je bila dovolj, da je postalo jasno, da Ljubljančani, pri katerih je na mestu organizatorja Michala Kozlowskega zamenjal Matija Jereb, tudi v tem delu nimajo možnosti. Gosti so bili zanesljivejši v vseh elementih, tudi v pristopu niso popuščali, tako da so gladko povišali vodstvo.

Težave ACH Volleyja v napadu so se nadaljevale tudi na začetku tretjega niza. Trden poljski blok, ki ga je večinoma premagoval le Mochalski, je zaustavljal domače napade, če jih ni, so žoge letele v avt. Tudi sprejem Ljubljančanov, ki mu ni pomagal niti izkušeni Pleško, se je poslabšal, zaradi omenjenih stvari so varovanci italijanskega trenerja Andree Anastasija prišli do vodstva 5:1 in 8:3. Pri izidu 10:18 je bilo jasno, da se bodo Poljaki veselili maksimalne zmage.

Liga prvakov, 3. krog:

Skupina F

ACH Volley : Lotos Trefl Gdansk 0:3 (-18, -17, -14)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.