Šport
22 ogledov

Predzadnji dan SI: takoj dve kolajni, rokometaši peti

Mladi Ptujčan navdušuje pri svojih 19 letih. (Foto: Marjan Rola) Marjan Rola
Na sredozemskih igrah v Mersinu sta slovenska teniška igralca Blaž Rola in Tomislav Ternar v zgodnjih jutranjih urah osvojila zlato kolajno. Nov tekmovalni dan sta s kolajnama odprla Špela Ponomarenko Janić (zlato) in Juš Markač (bron).

Slovenska teniška igralca Blaž Rola in Tomislav Ternar sta v dvoboju moških dvojic na sredozemskih igrah v Mersinu osvojila zlato kolajno. Dvoboj se je pričel šele nekaj pred polnočjo, slovenska tenisača pa sta si zmago priborila po napetem tretjem nizu, kjer sta proti tunizijskemu paru v super tie-breaku slavila z 10:5.

Ternar in Rola, slednji se bo danes boril za zlato kolajno tudi v konkurenci posameznikov, sta bila v finalu moških dvojic s 3:6, 6:3 in 10:5 boljša od Tunizijcev Mohameda Haythema Abida in Maleka Jazirija.

Slovenska igralca sta bila od Tunizijcev boljša predvsem po odstotku dobljenih točk na drugi servis, izkoristila sta tudi dve tretjini break priložnosti. Čeprav sta Tunizijca napravila precej manj dvojnih napak (2:7) in bila precej uspešnejša s prvim servisom, pa sta Rola in Ternar z zbrano igro kaznovala že vsako najmanjšo napako nasprotnikov.

Špela Ponomarenko Janić zlata, Juš Markač bronast

Slovenska reprezentanca je predzadnji dan sredozemskih iger v turškem Mersinu že v dopoldanskih urah osvojila dve kolajni. Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je po petkovem zmagoslavju na 500 metrov v soboto zmagala še na 200 metrov, karateist Juš Markač pa je v kategoriji do 84 kg osvojil odličje bronastega leska.

Markač je v osmini finala premagal Srba Slobodana Bitevića, v četrtfinalu pa Maročana Soufiana Boudabbouza. V polfinalu je bil od Markača boljši Egipčan Hany Keshti, v borbi za bronasto odličje pa je ugnal Črnogorca Danila Lučića.

"Že na majskem evropskem prvenstvu smo dokazali, da smo sposobni osvojiti odličje na sredozemskih igrah. V borbi za bronasto kolajno sem hitro uvidel, da sem močnejši od črnogorskega tekmeca in ga prisilil, da si je prislužil diskvalifikacijo. Žal mi je le polfinalne borbe, Egipčan je na njej unovčil svoje bogate izkušnje," je po bronasti kolajni v Mersinu dejal Markač.

Slovenija na vrhu seznama dobitnikov kolajn

Sprinterka na mirnih vodah Ponomarenko Janićeva je osvojila že drugo zlato kolajno. Po petkovem zmagoslavju na 500 metrov je v soboto zmagala še na 200 metrovPonomarenko Janićeva je v petek na 500-metrski razdalji ubranila zlato kolajno, ki si jo je priveslala pred štirimi leti v Pescari, danes pa je Primorka za novo zlato odličje poskrbela še na 200 metrov. To je njena tretja zlata kolajna z mediteranskih iger, druga na igrah v Turčiji.

V finalu A na 200 metrov je veslal tudi kajakaš Jošt Zakrajšek, ki je bil sedmi. Zmagal je Srb Marko Dragosavljević, drugi je bil Italijan Manfredi Rizza, tretji pa Španec Saul Craviotto Rivero. Slovenija je po zaslugi dveh zlatih kolajn Ponomarenko Janićeve in srebra Zakrajška na vrhu lestvice dobitnikov kolajn v sprintu na mirnih vodah.

"Tega se hitro navadiš"

"Zelo sem zadovoljna s tema zlatima kolajnama, tega se lahko hitro navadiš. Lepo bi bilo, če bi lahko na vsaki tekmi zmagala. Na današnji tekmi sem dala vse od sebe, na koncu prepričljivo zmagala in zelo uživala tako v svojem nastopu kot na podelitvi in na vsem kar spada zraven. Danes sem vodila od starta do cilja in potem samo še povečevala prednost, nisem imela prav nobenih težav," je po novi zmagi povedala Ponomarenko Janićeva.

Časa za predih bo malo, čakajo jo že priprave za svetovno prvenstvo. "Zdaj imam nekaj dni prosto, saj smo imeli zdaj v kratkem času štiri težke tekme zapored, dva svetovna pokala, evropsko prvenstvo in te sredozemske igre, potem pa se že začnem pripravljati za svetovno prvenstvo, ki me čaka malo manj kot čez dva meseca," je še povedala Koprčanka.

Tvrdyjeva in Utroša klonila v polfinalu

Maja Tvrdy in Iztok Utroša sta izgubila polfinalna badmintonska dvoboja na sredozemskih igrah. Za Tvrdyjevo je bila usodna Turkinja Ozge Bayrak, ki je zmagala z 2:0 (7, 16), Utrošo pa je premagal Francoz Brice Leverdez z 2:0 (18, 16).

Oba bosta v nedeljo igrala dvoboja za bronasto odličje, Utroša pa bo skupaj z Miho Horvatom nastopil v malem finalu moških dvojic. Na nasprotni strani igrišča jim bosta stala Francoza Baptiste Careme in Gaetan Mittelheisser.

Rokometaši na koncu peti

Slovenska moška rokometna reprezentanca je osvojila končno peto mesto na sredozemskih igrah, potem ko je v soboto premagala Srbijo z 29:26 (12:9). V slovenski izbrani vrsti je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Simon Razgor z osmimi goli. Jure Dolenec in Uroš Bundalo sta dosegla po štiri zadetke.

Slovenija je na petih tekmah v Adani premagala Grčijo, Hrvaško in Srbijo, igrala neodločeno s Tunizijo ter izgubila z Egiptom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.