Šport
7 ogledov

Preizkus: Avstrijec Muller poletel 214 m

poleti Planica letalnica navijači 2010 Žurnal24 main
Avstrijec Lucas Muller je na preizkusu letalnice v Planici, kjer bo konec tedna potekalo finale svetovnega pokala v smučarskih skokih, dosegel največjo daljavo. Skočil je 214 metrov, izmed Slovencev je najdlje poneslo Matica Kramaršiča - do 203 metrov.

Uradni trening se bo v četrtek začel ob devetih, kvalifikacije pa ob 11. uri"Povedati moram, da so bili v prvi seriji vsi zelo zadržani, v drugi seriji pa smo lahko videli tudi skoke čez 200 metrov. S prikazanim sem zadovoljen, malce smole smo imeli z enim padcem mlajšega tekmovalca, toda vse kaže, da hujšega ni bilo, smo pa ga odpeljali na opazovanje. Kar se tiče zaleta, je položaj boljši, kot smo pričakovali, tako da smo vsi zelo zadovoljni," je dejal vodja tekmovanja Jelko Gros. Z zaletom so imeli v preteklih dneh zaradi visokih temperatur največ težav.

Prireditelji so imeli na voljo 25 predskakalcev, od katerih jih je pet še odpadlo. Ker so slovenski orli na čelu s svetovnim prvakom v poletih Robertom Kranjcem to sezono v odlični formi, ugodna pa je tudi vremenska napoved, prireditelji konec tedna v Planici pričakujejo okoli 60 tisoč obiskovalcev.

Predsednik organizacijskega odbora Drago Bahun je ob tem poudaril, da je letošnja izvedba tekmovanja še posebej pomembna, saj Planica kandidira za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva 2017, odločitev o prireditelju – poleg Planice kandidirajo še Oberstdorf, Lahti in Zakopane – pa bo znana konec maja.

Zveza zanika: Planica ni razprodana

V prodaji je za tekmo na voljo še dovolj vstopnic. Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, so doslej prodali približno 20 odstotkov vstopnic. V SZS so kategorično zanikali lažne govorice in neuradne informacije, ki se širijo po nekaterih medijih, češ da naj bi že zmanjkalo vstopnic in da je Planica razprodana. To nikakor ne drži, zatrjujejo na zvezi in zagotavljajo, da je vstopnice možno kupiti na prodajnih mestih. Uradni prodajalec vstopnic je Kompas Holidays. Vstopnice prodajajo vse poslovalnice Kompasa in pooblaščene agencije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.