Šport
6 ogledov

Prek Beograda med elito

Jelena Janković in Ana Ivanović sta se prvič v karieri veselili zmage na domačih Žurnal24 main
Po končanem prvem grand slamu nove sezone so se teniške igralke podale še v boj za Pokal federacij. Jelena Janković in Ana Ivanović sta v Beogradu združili moči za preboj v elitno skupino.
 

Pokal federacij, svetovna skupina II

Srbija : Japonska 2:0
Slovaška
: Belgija 2:0
Švica : Nemčija 1:1
Ukrajina : Izrael 1:1

Srbkinji Ani Ivanović je pripadla čast, da je odigrala prvi srbski dvoboj Pokala federacij na domačih tleh. Nasprotnica številke osem na lestvici WTA je bila v uvodnem dvoboju najboljša japonska igralka Ai Sugijama , ki tudi v drugem dvoboju v karieri proti srbski zvezdnici tej ni bila kos. 21-letna Srbkinja jo je po dobri uri in pol odpravila s 6:4 in 6:4, očitno pa je trema pred polno dvorano, o kateri je pred dvobojem govorila, ni zmotila. "Neverjetno je zmagati na domačih tleh. Takšne sreče doslej še nisem doživela," je po dvoboju povedala Ivanovićeva, ki bo ob reprezentančnih obveznosti obisk Beograda izkoristila tudi za druženje s starimi starši.


Ana Ivanović je po dvoboju občinstvu poslala poljub v zahvalo za vzpodbudo. © Reuters

 
Ob Ivanovićevi je v srbski ekipi še Jelena Janković , ki je že pred dnevi napovedovala, da lahko z Ano (potem ko sta Srbiji lani priborili nastop v drugi svetovni skupini) z združenimi močmi svojo državo popeljeta tudi v elitno skupino. "Smo majhna država s kratko teniško tradicijo, a sedaj, ko smo zelo močni, je naš cilj priti med najboljše v pokalu federacij in ga tudi dobiti," je vse prej kot skromne želje pred dvobojem razkrila Jankovićeva.

"Na začetku sem bila nekoliko živčna, nato pa mi je steklo," je številka tri z lestvice WTA povedala po gladki zmagi s 6:1 in 6:0 nad japonsko najstnico Ajumi Morita. "Čudovito je igrati pred domačim občinstvom. Težko je biti nemotiviran ob takšni atmosferi in spodbudi s tribun," je še dodala Jankovićeva, ki bo v nedeljo imela možnost, da Srbiji priigra novo zmago v Pokalu federacij. V prvem dvoboju dneva se bo pomerila s Sugijamo, Ivanovićeva pa za njo z Morito, nazadnje pa bo na vrsti še dvoboj dvojic.

 

Pokal federacij, svetovna skupina I

Rusija : Kitajska 2:0
Češka : Španija 1:1
Francija : Italija 1:0
ZDA : Argentina 1:0

Sicer pa se branilke naslova Rusinje v Moskvi merijo s Kitajkami , po pričakovanju pa so po prvem dnevu v vodstvu lanske zmagovalke. Prvi zmagi sta gladko priborili Jelena Dementjeva in Svetlana Kuznecova. V Brnu se Čehinje merijo s Špankami , po uvodnih dveh dvobojih pa je izid izenačen. Francozinje in Italijanke se borijo v Orleansu, kjer je Italiji prvo točko prinesla Flavia Pennetta, za drugo pa se Francesca Schiavone bori z Alize Cornet.  Američanke v mestu Surprise v Arizoni gostijo Argentinke , po prvem dvoboju vodijo Američanke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.