Šport
16 ogledov

"Preklinjamo, ker se je Thorpe vrnil"

James Magnussen drži najboljši izid sezone na 100 metrov prosto. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
James Magnussen je plavalni šampion prihodnosti, morda zvezda olimpijskih iger v Londonu 2012. Malce ga le skrbi, da se je vrnil Ian Thorpe. "Prav vsi preklinjamo, ker se je Thorpe vrnil."
Ian Thorpe že trenira. Kakšni so njegovi cilji ob povratku? Preberite tukaj.

Avstralija ima novo plavalno senzacijo, Jamesa Magnussena, a kaj ko je na začetku nove sezone ostal v senci povratnika na plavalno sceno, Iana Thorpa. 20-letni Magnussen je aprila na avstralskem prvenstvu s časom 48,29 zmagal v eni od glavnih Thorpovih disciplin (100 metrov prosto). Rezultat ostaja najboljši letošnji dosežek na svetu. "Prav vsi preklinjamo, ker se je Thorpe vrnil, saj ga ne bomo smeli vzeti z rezervo in bo naslednje leto resen tekmec," Magnussenu vrnitev dobitnika devetih kolajn z olimpijskih iger in 11-kratnega svetovnega prvaka ni najbolj všeč. Ko sta pred tremi meseci prvič skupaj trenirala (naslednji teden bosta vnovič), se je prepričal, da Thorpe ni izgubil veliko svoje hitrosti. "A vse, kar lahko sam naredim, je, da se še naprej dobro pripravljam, še bolj lahko napredujem. Naslednje leto se obeta res zanimiva tekma." Seveda, Magnussen ima v mislih olimpijske igre v Londonu.

Pred nekaj leti je bil moj cilj, da se uvrstim v London, a zdaj sem napredoval in zagotovo je moj cilj, da osvojim zlato kolajno, vsekakor moram priti vsaj na zmagovalni oder.
James Magnussen

London 2012 je še daleč, za plavalce naslednja velika tekma sledi poleti v Šanghaju, kjer bo svetovno prvenstvo. Thorpe tam še naj ne bi bil konkurenčen za kolajne, tako da bo Magnussen prvi izzivalec svetovnemu prvaku in svetovnemu rekorderju Cesarju Cielu. Mladi James se zaveda, da bo Brazilcu zelo težko kos. "Zadnjih nekaj let postopno napredujem. Delam počasne korake naprej, soočam se s pritiskom in tudi letošnje SP bo le korak do glavnega cilja – Londona 2012. Zavedam pa se, da bom na olimpijskih igrah favorit, da bo pritisk še večji, a se veselim izziva in sem kar samozavesten." Pravi, da je glavni izziv, da postaneš šampion, da se naučiš, kako prenašati pritiske. K temu naj bi pripomogel trener Gennadi Touretski, ki je v preteklosti sodeloval s Thorpom, Aleksom Popovim in Michaelom Klimom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.