Šport
15 ogledov

Prelomnica pri spletnih igralnicah

(Foto: PokerStars) Žurnal24 main
V ZDA se je pred nekaj dnevi zgodila pomembna prelomnica na področju spletnih igralnic in poker sob. Nova zakonodaja o spletnem igralništvu je prvič uspešno prestala glasovanje kongresnega finančnega odbora.

Predlog zakona je podal Barney Frank, z njim pa so hoteli nadomestiti dosedanji zakon UIGEA (Unlawful Internet Gambling Enforcement Act). Glasovanje za nov predlog zakona sicer še ne pomeni, da bo zakon že stopil v veljavo, vendar pa predstavlja pomemben mejnik pri nenehnem boju spletnih igralnic pri vstopu na ameriški trg, ki je bil do sedaj za tovrstno igralništvo zaprt. Nov predlog zakona vsebuje številne spremembe, o katerih se člani kongresnega finančnega odbora še dogovarjajo in usklajujejo.

Ne glede na končen rezultat pa se premikov na tem področju veselijo spletne igralnice in poker sobe, med njimi tudi PokerStars. "Predlog nove zakonodaje močno podpiramo in si želimo, da bo zakon kmalu sprejet. PokerStars je pionir na področju spletnega pokra, ki deluje pod strogimi zakonskimi omejitvami, zato se ves čas zavedamo svojih obenem, obenem pa skušamo promovirati varen in zdrav način igranja pokra v ZDA," je dodal Paul Telford, pravni svetovalec PokerStars.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.