Šport
66 ogledov

Man United, L'pool in Arsenal do zmag, Chelseaju le remi

Van Persie Rooney Manchester United Hull City Reševalni pas/Twitter
Arsenal je na uvodni tekmi kola v gosteh premagal WBA (0:1), mož odločitve je bil Danny Welbeck. Liverpool je z golom Glena Johnsona ugnal Stoke (1:0), Man United pa je gladko odpravil Hull (3:0). Chelsea je pri Sunderlandu izvlekel le točko (0:0).

Nogometaši Manchester Uniteda so po slabšem začetku sezone vpisali že tretjo zaporedno zmago, tokrat so doma brez težav ugnali Hull City (3:0). Rdeči vragi so prevladovali skozi celotno srečanje, njihovo premoč pa je v 16. minuti prvič kronal Chris Smalling, ki je v mrežo pospravil odbitek po podaji Wayna Rooneya. Gol je bil priznan s pomočjo tehnologije.

V zaključku prvega polčasa je prednost domačih podvojil Rooney, ki mu je žogo za strel pripravil Robin van Persie. Slednji je v drugem polčasu potrdil zmago Uniteda, ko je zabil po podaji Anderja Herrere, ki je v prvem polčasu zamenjal poškodovanega Ángela di Marío.

Johnson rešil Rodgersa

Na Anfieldu Liverpool in Stoke City v prvem polčasu nista pokazala veliko, v drugem pa se je igra razživela. Videli smo nekaj priložnosti na obeh straneh, zmago Redsom (1:0) pa je v 85. minuti prinesel Glen Johnson. Slednji je zabil po odbiti žogi, ki se je odbila od prečke po strelu Rickieja Lamberta.

Črne mačke ustavile Chelsea

Sunderland Chelsea | Avtor: EPA EPA
Neugodni Sunderland je na domačem stadionu dobro pariral Chelseaju in zasluženo iztržil točko (0:0). Obe moštvi sta v prvem polčasu zadeli okvir vrat, za goste Willian, za domače pa Santiago Vergini.

V drugem polčasu so Blues začeli bolje, črne mačke pa bolje končale, a je v zaključku izjemno priložnost zapravil Adam Johnson.

Welbeck za zmago Arsenala

Na stadionu Hawthorns se je v prvi postavi Arsenala znašel tudi Laurent Koscielny, v konici napada pa je ob Dannyju Welbecku začel tudi Olivier Giroud. Topničarji, ki so zaradi poškodbe prejšnji teden za nekaj mesecev izgubili Jacka Wilshera, so prevladovali že v prvem polčasu, toda strel Welbecka je ubranil domači vratar Ben Foster, Aaron Ramsey pa je iz obetavnega položaja zgrešil vrata. 

Welbeck WBA Arsenal | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Na začetku nadaljevanja je West Brom dvakrat zapretil prek Saida Berahina, Londončani pa so bili za premoč v polju nagrejeni v 60. minuti, ko je po prodoru in predložku Santija Cazorle z glavo zabil Welbeck. Četa Alana Irvina je imela najlepšo priložnost za izenačenje v 81. minuti, ko je Berahino z glavo zadel prečko Arsenalovih vrat. V zaključku je z razdalje poskusil še Craig Gardner, a je ostalo pri minimalni zmagi gostov (0:1).

Premier league, 13. kolo:

WBA : Arsenal 0:1 (0:0)
Welbeck 60.

Burnley : Aston Villa 1:1 (0:1)
Ings 86./11m; J. Cole 38.

Liverpool : Stoke City 1:0 (0:0)
Johnson 85.

Manchester United : Hull City 3:0 (2:0)
Smalling 16., Rooney 42., Van Persie 66.

QPR : Leicester City 3:2 (2:1)
Morgan 37./ag, Fer 45., Austin 73.; Cambiasso 4., Schlupp 67.

Swansea City : Crystal Palace 1:1 (1:1)
Bony 15.; Jedinak 25./11m

West Ham United : Newcastle United 1:0 (0:0)
Cresswell 56.
RK: Sissoko (Newcastle) 76. 

Sunderland : Chelsea 0:0 (0:0)

Nedelja ob 14.30:
Southampton - Manchester City

Ob 17.00:
Tottenham Hotspur - Everton

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.