Šport
24 ogledov

Prenovljeni Ortiz na Evansa

Evans, Tito Ortiz, UFC 133 Youtube
V noči na nedeljo nas v Philadelphii čaka nov spektakel največje svetovne borilne organizacije UFC. V glavni borbi večera na UFC 133: Evans – Ortiz bomo gledali obračun Rashada Evansa in Tita Ortiza, ki je julija proti Ryanu Baderju slavil po skoraj petih letih.

Rashad Evans in Tito Ortiz sta se v oktagonu srečala že 7. julija leta 2007, ko se sodniki po treh rundah niso mogli poenotiti in določiti zmagovalca. Tokrat pa imata borca novo priložnost, da dokončno odločita, kdo je boljši. Evansa bomo na UFC 133 Evans – Ortiz v oktagonu videli prvič po več kot enoletnem premoru, ko je po soglasni sodniški odločitvi premagal Quintona Jacksona, nato pa je sledil dolg premor zaradi poškodbe. Jackson se bo v primeru zmage "zacementiral" na položaju prvega izzivalca v kategoriji od 93 kilogramov, toda proti prenovljenemu Oritzu mu ne bo lahko. Spremljevalec nekdanje pornozvezde Jenne Jameson bo v noči na nedeljo v oktagon stopil še drugič v dobrem mesecu in poskušal vpisati še drugo zaporedno zmago. Ortiz je v začetku julija na UFC 132 proti Ryanu Baderju dokazal, da še ni za med "staro šaro“, potem ko je z giljotino slavil že v prvi rundi in po skoraj petih letih znova okusil zmago. Vsekakor bo borba med bivšima prvakoma prava paša za oči, ki je ne gre zamuditi.

Ob glavni borbi večera bodo gledalci lahko uživali še v 10 borbah. Druga borba večera bo ponudila izjemen obračun v kategoriji do 84 kilogramov med Vitorjem Belfortom in Yoshihirom Akiyamo. V glavnem delu pa bodo svoje znanje pokazali še Brian Ebersole, ki se bo pomeril proti Dennisu Hallmanu, Jorge Rivera proti Constantinosu Philippou, Rory MacDonald pa proti Miku Pyleu.

UFC 133: Evans – Ortiz (figth card):

Glavni del:
Rashad Evans – Tito Ortiz
Yoshihiro Akiyama – Vitor Belfort
Brian Ebersole – Dennis Hallman
Jorge Rivera – Constantinos Philippou
Rory MacDonald – Mike Pyle

Uvodni del:
Matt Hamill – Alexander Gustafsson
Chad Mendes – Rani Yahya
Johny Hendricks – Mike Pierce
Mike Brown – Nam Phan
Ivan Menjivar – Nick Pace
Paul Bradley – Rafael Natal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.