Šport
1186 ogledov

Preobrat: kljubovalni Ukrajinki pogledali skozi prste

Olha Harlan Twitter
Ukrajinska sabljačica je po zmagi nad rusko nasprotnico zavrnila rokovanje, kar velja za resno kršitev pravil.

Ukrajinska šampionka v sabljanju Olha Harlan bo na svetovnem prvenstvu v Milanu danes lahko nastopila na ekipni tekmi. Ta je bila zaradi "nešportnega obnašanja" po dvoboju z rusko tekmico na tem SP diskvalificirana, a je vseeno dobila dovoljenje za nastop z ukrajinsko ekipo.

Mednarodna sabljaška zveza je v petkovem sporočilu za javnost v petek zvečer sicer še enkrat zagovarjala izrečeno diskvalifikacijo, a razveljavila izvajanje.

Po mnenju Fie je izrečena kazen v skladu z olimpijskim duhom, so povzeli začasnega predsednika zveze Emanuel Kaciadakisa, ki se je o diskvalifikaciji posvetoval tudi z Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok).

Že v petek je Mok potrdil tudi, da bo Olha Harlan kljub diskvalifikaciji lahko nastopila tudi na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu.

Harlan je po zmagi na SP proti Rusinji Ani Smirnovi, ki je na prvenstvu nastopala pod nevtralnimi simboli, iztegnila sabljo, a se z Rusinjo ni želela rokovati.

Vodstvo tekmovanja je Ukrajinko sprva diskvalificiralo zaradi "nešportnega obnašanja", zaradi česar štirikratna svetovna prvakinja ne bi smela nastopiti na ekipni tekmi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.