Šport
21 ogledov

Prepričljiva zmaga Švedov

Velik čudež bi se zgodil, če bi Čile izvlekel karkoli drugega kot poraz proti Šv Žurnal24 main
Na svetovnem rokometnem prvenstvu za moške na Švedskem, uvrstitev tja je Sloveniji preprečila Madžarska, so domačini odigrali premierno tekmo s Čilom in dosegli zmago z 28:18.

V današnji uvodni tekmi 22. svetovnega prvenstva v moškem rokometu na Švedskem je domača reprezentanca v okviru skupine D v Göteborgu premagala Čile z 28:18 (15:8). V petek bodo na sporedu preostale tekme 1. kola v vseh štirih skupinah.

Najboljši rokometaš na svetu je v moški konkurenci postal češki reprezentant in igralec nemškega Kiela Filip Jicha, v ženski pa romunska reprezentantka iz vrst Oltchima – Cristina Neagu. Jicha, ki ne bo nastopil na letošnjem zaključnem turnirju v Skandinaviji, je od strokovnjakov, novinarjev in rokometnih privržencev prejel 31 odstotkov glasov, za njim pa so se uvrstili Francoza Nikola Karabatić (28) in Thierry Omeyer (17), Hrvat Igor Vori (14) in Španec Arpad Šterbik (10).

Neagujeva je prejela 25 odstotkov glasov, sledijo Norvežanka Katrine Lunde Haraldsen (23), Črnogorka Bojana Popović (19), Nemka Grit Jurack (17) in Rusinja Ljudmila Postnova (16). V letu 2009 sta zmagala Francozinja Alison Pineau in Poljak Slawomir Szmal.


SP v rokometu, skupina D:


Švedska : Čile 28:18 (15:8)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.