Šport
22 ogledov

Presenetljiva zmaga Condita proti Diazu

Carlos Condit Nick Diaz UFC
Glavna borba na UFC 143 je prinesla presenetljivo zmago Carlosa Condita po soglasni sodniški odločitvi proti Nicku Diazu. Condit je tako postal interim prvak in naslednji nasprotnik Georgesa St-Pierrea. Fabricio Werdum se je v oktagon vrnil z zmago proti Royju Nelsonu.

Z UFC 143 smo dočakali tudi novo uvodno špico. Kultni Gladiator je za vse večne čase odšel v arhive, odslej nas bo pred začetkom dvobojev pozdravila nova špica s kadri iz nekaterih najvznemerljivejših borb v zgodovini UFC-ja. A bolj kot nova uvodna špica, nas je zanimal razplet borb. V glavni borbi večera so gledalci v Las Vegasu spremljali vseh pet rund. Carlos Condit in Nick Diaz sta pokazala dobro borbo, ki je potekala predvsem v stand-upu. Na koncu pa so sodniki zmago po soglasni odločitvi podelili Conditu, ki je tako postal interim prvak in naslednji nasprotnik Georgesa St-Pierrea, ki se počasi vrača po poškodbi.

V drugi borbi večera se je po povratku iz Strikeforca proslavil Fabricio Werdum. Brazilec je Royja Nelsona držal na distanci in izkoriščal prednost v višini in dosegu rok. Na koncu so mu sodniki prisodili zmago po soglasni odločitvi. Tudi Josh Koscheck je Mikea Piercea premagal po sodniški odločitvi, a sta mu zmago pripisala dva sodnika, medtem ko je bil eden na strani poraženca. Renan Barao je Scotta Jorgensena premagal po soglasni sodniški odločitvi. Ed Herman pa je Clifforda Starksa premagal z rear-naked chokeom v drugi rundi.

Omeniti velja še debitanta v največji svetovni MMA organizaciji Stephena Thompsona. Wonderboy je v uvodnem delu dokazal, da bo v prihodnosti še kako nevaren, kar je občutil Dan Stittgen, ki ga je premagal še pred koncem prve runde, ko ga je zadel s high-kickom (prislužil si je tudi bonus za KO večera).

Kdo si je prislužil bonu v vrednosti 65 tisoč ameriških dolarjev?

  • Borba večera: Fabricio Werdum vs. Roy Nelson
  • Submission večera: Dustin Poirier
  • Nokavt večera: Wonderboy Stephen Thompson

UFC 143:

Glavne borbe:

Carlos Condit def. Nick Diaz - soglasna sodniška odločitev (48-47, 49-46, 49-46)
Fabricio Werdum def. Roy Nelson – soglasna sodniška odločitev (30-27, 30-27, 30-27)
Josh Koscheck def. Mike Pierce - deljena sodniška odločitev (28-29, 29-28, 29-28)
Renan Barao def. Scott Jorgensen - soglasna sodniška odločitev (30-27, 30-27, 30-27)
Ed Herman def. Clifford Starks – submission (rear-naked choke), 2R

Uvodne borbe:

Dustin Poirier def. Max Holloway – submission (mounted triangle-armbar), 1R
Matt Riddle def. Henry Martinez - deljena sodniška odločitev (28-29, 29-28, 29-28)
Edwin Figueroa def. Alex Caceres - deljena sodniška odločitev (28-27, 27-28, 28-27)
Matt Brown def. Chris Cope - nokavt, 2R
Steven Thompson def. Dan Stittgen – nokavt, 1R
Rafael Natal def. Michael Kuiper – soglasna sodniška odločitev (30-27, 30-27, 29-28)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.