Šport
14 ogledov

Preslab za Celjane

David Koražija je dve leti nastopal za Gold Club, zdaj pa igra v družbi Carlosa Žurnal24 main
Prestop David Koražije iz pokojnega Gold Cluba v Veszprem lahko izpostavimo kot najpomembnejšo poletno selitev v tujino. Veliko časa za privajanje Koražija ni potreboval.

Če vam ime David Koražija ne zveni preveč znano, vas še ne bomo proglasili za popolne rokometne nepoznavalce, čeprav je 26-letni Celjan vse prej kot povprečen igralec. Nasprotno. Igra za Veszprem v Ligi prvakov, in to odlično.

David včasih na igrišču tudi poleti. © RK Veszprem

 
Kariero je začel v domačem Celju , kjer pa po koncu mladinskega obdobja zanj v članski ekipi na levem krilu ni bilo prostora. Klubsko vodstvo se mu je odreklo in David je pristal v Ormožu . Tam se je odlično znašel, bil tudi med najboljšimi strelci lige in s tem klubom iz majhnega kraja igral tudi v Evropi. Po štirih letih je sledila ponudba iz Hrpelj in Koražija jo je sprejel ter odigral dve uspešni sezoni za Gold Club , ki pa je žal po koncu lanske sezone neslavno propadel. Igralci so se razkropili na različne konce, javnost pa je kar z manjšim presenečenjem sprejela novico, da David Koražija odhaja v Veszprem. Posebej ker je ponudba igralcev na levem krilu velika in jih ne primanjkuje kot na primer zunanjih igralcev ali še posebej levičarjev.

 

Zamenjal je trenerja

David Koražija se je v prvo postavo Ormoža pred šestimi leti sprva prebil zato, ker je uprava za novega trenerja imenovala Sašo Praprotnika, ki je prej igral na tem položaju. Sledil je strm vzpon obeh.

Koražija ni posebej zgovoren. Raje govori na igrišču, kar počne odlično. Za začetek so se Madžari prebili v finale evropskega superpokala . V letošnji Ligi prvakov sta dve zmagi (proti Flensburgu in Zaporožju ) popeljali Madžare, pri katerih v vratih blesti Dejan Perič , na prvo mesto skupine F. "Naš cilj je priti čim dlje v Evropi. S četrtfinalom bi bili zadovoljni, " meni Celjan, ki mu nekaj težav, a ne preveč, povzroča madžarski jezik. S selektorjem Mirom Požunom še nista govorila, vendar pa ga je ta vseeno uvrstil na seznam rezerv za kvalifikacijski tekmi za EP leta 2010 proti Izraelu in Nemčiji. Kaj pa komentar o krizi Celjanov? "Celje je velik klub. Trenutno je v krizi, vendar se bo gotovo pobral. To mu želim tudi sam, saj sem navsezadnje Celjan. Če bo prišla njihova ponudba? Ne vem. Zdaj razmišljam le o Veszpremu," je zaključil David, ki je podpisal enoletno pogodbo. Ob nadaljevanju podobnih iger mu ponudb ne bo manjkalo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.