Šport
547 ogledov

Prestop, vreden več kot 500 milijonov dolarjev

Jon Rahm Epa
Sloviti ameriški golfist je podpisal najdonosnejšo pogodbo v zgodovini profesionalnega športa.

Eden največjih zvezdnikov golfa, Španec Jon Rahm, dvakratni zmagovalec turnirjev največje kakovostne ravni v golfu major, je prestopil v s savdskim denarjem podprto serijo turnirjev LIV. Španska Marca navaja, da je eden izmed največjih prestopov v svetu profesionalnega športa vreden približno 500 milijonov evrov.

"To je najboljša odločitev zame in mojo družino. Ne bom zanikal, da je bil denar eden izmed pomembnih razlogov, ki so me spodbudili k tej odločitvi. Ne skrbi me odziv, ki ga bo ta izbira sprožila. Sem javna osebnost in to je del igre," je pojasnil Rahm, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

S tem prestopom je ogrožena prihodnost 29-letnega golfskega zvezdnika iz Baskije v golfskem Ryderjevem pokalu in na olimpijskih igrah. Turnirji arabske superlige še vedno niso priznani na uradni svetovni lestvici.

"Obožujem Ryderjev pokal in upam, da bom v prihodnosti še veliko igral. Kar pa ne bo odvisno od mene in to je tveganje, ki sem ga moral in želel sprejeti," je pojasnil Bask. Tudi če številke tega "pošastno velikega posla" niso uradne in ostajajo strogo zaupne, je za mnoge pogodba, kot so poudarili časniku Marca, podpisana med Rahmom in LIV Golfom, "največja v zgodovini svetovnega športa".

Vrednost prestopa je tolikšna, da je praktično enaka vsoti denarja, ki so ga na uradni turneji turnirjev PGA Tour leta 2023 razdelili na vseh svojih turnirjih vsem igralcem.

golf žogica bankovec denar dolar | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.