Šport
9 ogledov

Prestrašeni Xavi? "Hrvati so zveri"

Xavi in Puyol Žurnal24 main
Xavi Hernandez bo tudi na Euru 2012 močan adut Španije. Če bo odlično igral vezist Barcelone, potem bo odlično igrala celotna španska reprezentanca. Xavi pa ima zelo visoko mnenje o nasprotnikih Španije v skupini C, med katerimi so tudi naši južni sosedi Hrvati.

Xavi Hernandez je ključni mož Barcelone na sredini, kjer v svojih rokah ob pomoči Andresa Inieste drži vse niti. Odlični vezist ima podobno vlogo tudi v španski reprezentanci, ki je po mnenju mnogih prvi favorit na prihajajočem evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem. Španci so aktualni evropski in svetovni prvaki, hrvaški nogometni navdušenci pa so z veseljem sprejeli dejstvo, da se bodo z varovanci Slavena Bilića v skupinskem delu srečali šele v zadnji tekmi, ko bi lahko bilo vse že jasno.

Čeprav bodo Španci tudi proti Hrvatom v izraziti vlogi favoritov, Xavi meni, da jih čaka vse prej kot lahka naloga. "Hrvaški igralci fizično izgledajo kot zveri. Igralci ves čas tečejo, kot Srna, imajo igralce, ki znajo igrati, kot Modrić, in imajo nevarnega Olića v napadu. Fizično so močnejši od nas. Če jih želimo premagati, moramo držati žogo v svojih nogah," je dejal Xavi, ki je pošteno popihal na dušo hrvaških igralcev.

Komentarjev 1
  • Andro 06:51 04.junij 2012.

    mogoče bi v bodoče kdo drug prevajal. tale, ki je prevedel izjavo naj se gre pa mal učit v šolo.