Šport
0 ogledov

Pretehtala razlika v kvaliteti

Uroš Zorman je proti Črni gori dosegel štiri zadetke. Žurnal24 main
Slovenija je na EP z 31:29 premagala Črno goro. Po tekmi smo se pogovarjali s trenerjem Cimosa Matjažem Tomincem: "Ko so prišli na šest golov prednosti, so zaigrali malo nonšalantno."

V Stavangerju je Slovenija na prvi tekmi glavnega dela evropskega rokometnega prvenstva z rezultatom 31:29 premagala Črno goro (poročilo s tekme). Po srečanju je za portal zurnal24.si spregovoril Matjaž Tominec, trener Cimosa iz Kopra, kjer igra nekaj igralcev, ki so si danes stali nasproti (Praznik, Mrvaljevič). Trener Tominec se strinja, da so slovenski reprezentanti spet začeli nekoliko zadržano: "Črnogorci so na začetku delali napake, naši pa so tudi začeli bolj nervozno in v prvih parih minutah res nismo videli gola." Slovenija je nekajkrat prišla do petih, šestih golov prednosti, a tega ni znala zadržati. Zakaj? "Ko so prišli na šest golov prednosti, so spet zaigrali malo nonšalantno, ni bilo več iste koncentracije, omogočili so Črnogorcem, da so se približali na dva gola, a so potem spet malo bolj krenili v napad in spet dobili prednost petih golov, tako da so Črnogorci videli, da nimajo možnosti za zmago in njihov trener je potegnil iz igre Muratoviča in Mrvaljeviča."

Na prvih tekmah so naši naredili kar nekaj tehničnih napak. Ali je bilo tokrat podobno, ocenjuje trener Tominec: "Tudi danes jih je bilo kar veliko oziroma določeno število takih, lahko bi rekli tehničnih napak, oziroma nekaj neuigranosti in se je žoga izgubila, Črnogorci pa so to izkoristil v protinapadu. Vendar pa to danes ni bilo toliko problematično, ker je pač razlika v kvaliteti med našo in črnogorsko reprezentanco kar velika." Z devetimi zadetki je bil speta prvi mož Slovenije Aleš Pajovič: "Pri njem odtehtajo vse te izkušnje, ki si jih je v teh letih nabral in je zato reprezentanca z njim dosti močnejša, kot pa bi bila brez njega." Na drugi strani, pa kot pravi Tominec, ključni igralci Črne gore, zlasti Stojanović in Mrvaljević, ki ju dobro pozna, niso odigrali na enaki ravni kot na prvih treh tekmah.

 
 

Tako da se bo na teh dveh tekmah dejansko pokazalo, koliko smo sploh vredni.

Matjaž Tominec

 
V sredo in četrtek Slovenijo čakata mnogo težja obračuna – z Dansko in Norveško. Kakšna so pričakovanja Matjaža Tominca? "Dve tekmi z ekipama, ki gojita drugačen rokomet, kot pa so ga danes igrali Črnogorci, tako da se bo na teh dveh tekmah dejansko pokazalo, koliko smo sploh vredni," svoja razmišljanja za zurnal24.si sklene Tominec. Slovenija v sredo ob 20.15 najprej igra proti gostiteljem prvenstva Norvežanom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.