Šport
156 ogledov

Pretep zmajčkov v Beogradu: "Dobili boste batine!"

Pretep hokej Partizan Olimpija slohokej Beograd Pionir Youtube
Partizan je na sobotni peti finalni tekmi Slohokej lige v Beogradu premagal mlado ekipo Olimpije in ubranil naslov prvaka (6:1). Dve minuti pred koncem je v ledeni dvorani Pionir prišlo do vsesplošnega pretepa, ki bi iz nedolžnega hokejskega vložka kmalu prerasel še v kaj resnejšega.

"Dobili boste batine!" so mladim hokejistom Olimpije grozili številni navijači Partizana, ki jih je razjezil predvsem nepotrebni vložek Roka Prusnika. Zeleno-beli so z legendarnim Bojanom Zajcem na klopi na zadnji finalni tekmi Slohokej lige v Beogradu izgubljali z 1:6, ko se je začel nekajminutni pretep, v katerega so bili udeleženi praktično vsi hokejisti na ledu, razen obeh vratarjev.

Prednjačil je predvsem Prusnik, ki po začetnem "nedolžnem" pretepanju ni želel odnehati kljub posredovanju sodnikov, kasneje pa se je nanj spravilo kar nekaj že pošteno naveličanih domačih hokejistov slovenskega trenerja Pavleta Kavčiča. Tekma se je začela nevarno prevešati že na rob hujšega incidenta, saj so številčni domači navijači na led začeli metati stole, izzvali pa so tudi gostujočo klop z Zajcem na čelu.

Zaradi pretepa je tekmo predčasno končalo pet domačih in štirje gostujoči hokejisti, med katerimi so bili poleg Prusnika še Matic Snoj, Jure Zajc in Luka Jurič.

Pretep, kot ga je videla srbska televizija:

Komentarjev 3
  • Kritična 09:07 27.februar 2012.

    No ja, to ni pošteno, ker glede na situacijo, bi se jaz prej vprašala, kdo kam ne sodi.

  • Darko 12:57 26.februar 2012.

    Jaz enostavno ne razumem zakaj je treba igrat neke lige, kjer ni kulture. Olimpija ne paše na balkan.

  • zic 12:21 26.februar 2012.

    zaradi teh primitivnih uložkov je vedno manj občinstva v Sloveniji npr. tudi v tivoliju...sem pa srečen, da ob tem uživa le mala slovenska retardirana množica...zato ne pričakujte povečanega obiska, ker to ni šport!