Šport
12 ogledov

Pretres, vrnitev, gol za zmago

Rene Bourque je takole premagal Pekko Rinneja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Športniku največ pomeni, ko se lahko po poškodbi (v tem primeru pretresu možganov) uspešno vrne. Rene Bourque je zadel za zmago 1:0 (v podaljšku) svojih Flamesov nad Predators.
Po štirih dneh premora se to sredo na led vračajo Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings. V Staples Centru gostijo Carolino Hurricanes.

Rene Bourque je prejšnji dve tekmi zaradi pretresa možganov odsedel, v noči na sredo pa se je vrnil z golom v podaljšku za zmago svojih Calgary Flamesov nad Nashville Predators 1:0.  Zadel je v drugi minuti, ko je odbiti plošček zvito poslal mimo vratarja Pekke Rinneja. Slednji je imel pred tem kar 34 uspešnih obramb in se je tako tudi sam uspešno vrnil na led (zaradi težav s hrbtom je pred tem izpustil tri tekme). Prav toliko obramb je imel njegova kolega v nasprotnem golu, Miikka Kiprusoff, za katerega je bila do 35. tekma v karieri brez prejetega zadetka.

"Gol je padel iz ponesrečene akcije. Brendan Morrison je udaril na gol brez pravega cilja. Plošček se je odbil, zletel v zrak in nato v moja ramena. Dobil sem ga na palico in ga poslal v mrežo," je akcijo za zmago opisal Bourque. Zanje je to druga zaporedna zmaga in peta zaporedna na ledu v Nashvillu.

Liga NHL, tekme 19. 10.:

Washington Capitals : Boston Bruins 1:3
Hunwick, Krejci, Lucic; Johansson

Nashville Predators : Calgary Flames 0:1 (v podaljšku)
Bourque

Minnesota Wild : Vancouver Canucks 6:2
Brunette, Clutterbuck, Cullen, Latendresse, Madde, Zidlicky; D. Sedin 2

San Jose Sharks : Carolina Hurricanes 2:5
Marleau 2; Cole, Dwyer, LaRose, Pitkanen, Staal

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.