Šport
32191 ogledov

Pretresljiv posnetek 10-letnika, javnost zgrožena: "Brutalno in zločinsko"

Print Screen
Športna javnost je šokirana nad nehumanimi postopki treninga, ki razgaljajo brutalnost boksa.

Po spletu je zaokrožil prestresljiv posnetek desetletnega boksarja, ki poskuša pred dvobojem po hitrem postopku izgubiti nekaj odvečne telesne teže. Pri tem si na pobudo trenerja pomaga s savna obleko za hujšanje. 

Ker je postopek fizično izredno zahteven in izčrpljujoč, dehidrirani mladi borec prosi za prekinitev, vendar se trener za njegove prošnje ne zmeni.

"Želiš telovaditi in shujšati ali bova raje poskusila takole?" desetletniku izven kadra zabrusi neznanec, ki hoče postopek za vsako ceno izpeljati do konca. 

"Lahko grem domov in prespim? Rad bi se ohladil," potoži fant, nakar ga trener opomni: "To povej svojemu nasprotniku. Veš, s kom se boš boril? On te zdaj gleda. Kaj mu boš sporočil?"

Šokanten posnetek je na svojem twitter profilu delil tudi predsednik organizacije WBC Mauircio Sulaiman, ki je opozoril na nevarnosti tovrstnega početja.

"Ta posnetek je tako vznemirjajoč. Tolikšna nevednost glede zmanjševanja teže na vseh ravneh. Gledati trpljenje tega otroka je brutalno in zločinsko. Telesna teža in dehidracija sta vzrok za večino, če ne vse smrti v boksu in kontaktnih športih," je zapisal.

Komentarjev 4
  • jakec1575 22:55 20.avgust 2022.

    To ni samo skodljivo in nevarno ampak tudi butasto. S tako dehidracijo borec izgubi misicno maso in.moc udarca. In je tudi po tehtanju ne dobi nazaj do dvoboja.

  • Boschtjan Zupanchich 22:20 20.avgust 2022.

    Pretepavanje bratov je odraz Zlobe, pa četudi se ga zavija v hinavski boksarski celofan !!! ! !!!

  • Ender3 20:32 20.avgust 2022.

    Ravno vsega pa ni potrebno objavljati !