Šport
22 ogledov

Prevc 4., Tepeš 7., Damjan 10.

Prevc Zakopane ekipna tekma EPA
Na posamični tekmi v Zakopanah se je v finalno serijo prebilo kar šest slovenskih skakalcev. Peter Prevc je bil po prvi seriji tretji, v drugo pa je izgubil eno mesto. Štirinajsto zmago v karieri je zabeležil domačin Kamil Stoch.

S skokom dolgim 134 metrov je na veselje domačega občinstva že po prvi seriji vodil Kamil Stoch, drugi je bil zmagovalec novoletne turneje in vodilni v skupni razvrstitvi Avstrijec Stefan Kraft, tretji pa Peter Prevc, ki je skočil 132 metrov.

Visoko sta se uvrstila tudi Jernej Damjan in Jurij Tepeš. Damjan je skočil 124,5 metra in je bil po polovici tekmovanja 10., Tepeš pa je izkoristil boljše pogoje za meter daljši skok, kar ga je uvrščalo na 11. mesto. V finalu so nastopili še trije Slovenci. Matjaž Pungertar je pristal pri 124 metrih in je bil 17., Nejc Dežman je skočil 120 metrov in je bil 25., Robert Kranjec pa je bil pol metra krajši in se uvrstil mesto za njim. Tekma je končana le za Roka Justina, ki je zmogel 116,5 metra in osvojil 37. mesto.

Trije Slovenci v prvi deseterici

V drugi seriji so prvi trije slovenski skakalci popravili ali obdržali svojo uvrstitev, izjemen skok pa je v nekoliko slabših razmerah uspel tudi Tepešu, ki je prehitel kar nekaj tekmecev, med njimi tudi Damjana. Slednji je preizkušnjo vseeno končal v prvi deseterici. Tepeš se je prebil do sedmega mesta, po odličnem skoku pa je Severin Freund le za las ugnal Prevca. Kraft je nato prevzel vodstvo, tudi Stoch pa je uspel obdržati uvrstitev iz prve serije. Ob treh uvrstitvah med prvih deset je bil Pungertar 17., Dežman 19., Kranjec pa 22. 

"Napravil je manjšo tehnično napako, ko je prihajal z mize. Te stvari se dogajajo. Prav za stopničke, če hočeš biti tam, moraš narediti dva dobra skoka," je Janus razložil, zakaj je Prevc v finalu izgubil mesto med prvo trojko. Kljub temu je Slovenija vnovič dosegla lep ekipni uspeh, skakalci pa so še enkrat več razveselili Janusa: "Čestitke Juriju in Jerneju, mogoče sem od Jerneja več pričakoval na današnji tekmi. Vendar, kaj naj rečem ... Šest v finalu in čestitke vsem."

V skupnem seštevku na vrhu ni prišlo do sprememb. Kraft je v vodstvu z 877 točkami, njegov rojak Michael Hayböck jih ima na drugem 799, Prevc na tretjem pa 764.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.