Šport
45 ogledov

Prevc blestel tudi na manjši napravi

peter prevc EPA
V kvalifikacijah za drugo posamično tekmo v Lahtiju je bilo uspešnih vseh sedem slovenskih orlov. Najdaljši skok je z 98,5 metra zabeležil Peter Prevc.

Na drugi posamični tekmi v Lahtiju bodo nastopili vsi slovenski skakalci. Poleg Petra Prevca, ki je imel nastop že zagotovljen, so si udeležbo priskakali še Andraž Pograjc, Jaka Hvala, Jurij Tepeš, Anže Lanišek, Robert Kranjec in Domen Prevc.

Najdaljši skok kvalifikacij je zabeležil P. Prevc, ki je pristal pri 98,5 metra. Med slovenskimi kvalifikanti je bil najuspešnejši D. Prevc (92 m), sledili pa so Tepeš (89 m), Lanišek (87,5 m), Hvala (89,5 m), Pograjc (87,5 m) in Kranjec (85 m).

Organizatorjem ponagajalo vreme

Prirediteljem tekme svetovnega pokala v Lahtiju je tudi v nedeljo nagajal veter. Po sobotni odpovedi ekipne tekme se je tekmovalna žirija iz varnostnih razlogov odločila današnjo posamično tekmo z velike (HS130) prestaviti na srednjo skakalnico (HS100).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.