Šport
54 ogledov

Prevc in Kranjec fantastična v drugi seriji

peter prevc EPA
Poljak Maciej Kot je zmagovalec zadnje tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih. Drugo mesto je osvojil njegov rojak Kamil Stoch, tretje pa slovenski as Peter Prevc.

Branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc je za slovo od poletne velike nagrade še drugič v dveh dneh stopil na zmagovalne stopničke.

robert kranjec | Avtor: EPA EPA
Najboljši slovenski skakalec je z drugo daljavo druge serije (135 m) z desetega mesta napredoval na tretje in dosegel najboljšo slovensko uvrstitev!

Robert Kranjec je v drugi seriji pristal pri 134 metrih in pridobil zavidljivih enajst mest, kar je na koncu zadostovalo za osmi izid dneva.

Prvo deseterico je z identičnim rezultatom kot Norvežan Daniel Andre Tande zaokrožil Jurij Tepeš.

Z zmago se je od poletne velike nagrade poslovil zmagovalec skupnega seštevka Maciej Kot (140 in 143,5 m), ki je slavil z 29 točkami prednosti pred rojakom Kamilom Stochom. Slednji je imel natanko točko prednosti pred Prevcem. 

Kot je je bil tudi na zadnji tekmi brez konkurence, saj je v drugi seriji skočil kar 143,5 metra in za več kot osem metrov premagal drugo najboljšo daljavo. Poljak je s petimi zmagami v sezoni osvojil tudi skupno lovoriko poletne velike nagrade s 580 točkami. Drugi je bil s 351 Nemec Andreas Wellinger, tretji pa s 315 Stoch.

Prevc je poletno veliko nagrado končal na šestem mestu (265 točk). Kranjec je bil osmi (259), Anže Semenič 11. (204), Jaka Hvala pa 17. (137).

PREBERITE ŠE:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.