Šport
18 ogledov

Prevc: Kar oddahnil sem si

Peter Prevc Vikersund EPA
Po 12. zmagi v sezoni je Peter Prevc samozavesten in miren pred naslednjo tekmo, ki mu že lahko prinese veliki kristalni globus.

"V bistvu je šlo danes vse skupaj zelo dobro, skoraj predobro," je po prepričljivi zmagi, že njegovi 12. v sezoni, dejal Peter Prevc, ki se je zelo hitro spoprijateljil s skakalnico v Almatyju.

"V zraku je zelo podobna Bloudkovi velikanki v Planici, zelo visoko si nad 'puklom'. Nekako moraš vztrajati cel let, ker ne veš, ali boš pristal pri 125, 130 ali pa 135 metrih. Treba je počakati. Takoj ko sem prišel sem, so bili skoki na visokem nivoju. Včeraj me je še skrbelo, če jih bom uspel prenesti tudi na tekmo, zato sem si po prvi seriji kar oddahnil in dobro skočil tudi v drugo. Upam, da bo podobno tudi jutri. Lahko sem miren. Skakal sem tako dobro kot že nekaj časa ne, zaradi tega pa je samozavest višja in sem lahko miren. Bolj nemiren si lahko po neuspehih, ko ti ne gre po načrtih, ko ne gre, kot si si zamislil," je dejal Prevc, ki bo, če zasede boljšo uvrstitev od Severina Freunda, že postal skupni zmagovalec sezone 2015/16.

Njegov uspeh sta s petim in šestim mestom dopolnila še Robert Kranjec in Jurij Tepeš. S 23. mestom je do točk prišel tudi Jaka Hvala. "Lep ekipni uspeh. Vesel sem, da že od začetka dobro skačemo na tej napravi. Vse se je poklopilo. Odlično. Skakalnica je podobna kot v Planici, veter v hrbet pa kot v Kranju. Jutri? Spet bo borba s Hayböckom in Freundom. Sem pa vesel, da je Peter spet tam, kjer mora biti," pa je po prvi preizkušnji v Almatyju menil glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus.

Prevc je bil sicer vesel prve zimske tekme v Kazahstanu: "Almaty je kar pisano mesto, mešanica novega in starega. Imaš 20 starih blokov, ena nova zgradba pa pride takoj za njimi. Po Nižnem Tagilu je tako to še eno novo mesto, kjer doslej še nisem bil in sem ga lahko obiskal."

 

Komentarjev 4
  • maresem 20:04 27.februar 2016.

    BRAVO!!!

  • blueone 19:55 27.februar 2016.

    Peter ti si naš heroj!

  • Žvižgač 18:39 27.februar 2016.

    Čestitke vsem za današnje rezultate še posebej Caru Petru, ki je izjemen in edinstven šampion.FANTJE SREČNO IN VELIKO USPEHOV VAM ŽELIMO