Šport
15 ogledov

Prevc le za Stochom, Tepeš peti

Peter Prevc EPA
Po prvi seriji skokov v Willingenu je bil Peter Prevc uvrščen na tretje mesto, Jurij Tepeš pa na sedmo. Oba sta nato uvrstitev popravila. Prevc je končal kot drugi, Tepeš pa peti.

Z lepo prednostjo je pred začetkom druge serije vodil Poljak Kamil Stoch, ki se po težavah s poškodbo na začetku sezone, očitno vrača v dobro formo. Med olimpijskega prvaka in tretjega Petra Prevca se je uvrstil še Norvežan Rune Velta. Najboljši slovenski skakalec si je sicer priskakal kar lepo prednost pred Čehom Romanom Koudelko in zimzelenim Japoncem Noriakijem Kasaijem, ki sta si razdelila četrto mesto.

Lepo izhodišče si je priboril tudi Jurij Tepeš, sicer najboljši v kvalifikacijah, ki je bil po prvem skoku sedmi. Jernej Damjan je bil 18., Nejc Dežman pa 25. Precej ga je polomil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Stefan Kraft, ki jezasedel zanj skromno 12. mesto. Avstrijec je imel pred tekmo 83 točk prednosti pred drugouvrščenim Prevcem.

Dva med pet, trije med deset

V finalni seriji je Tepeš po svojem skoku prevzel vodstvo, a ga je takoj prehitel domačin Severin Freund. Za obema sta nato zaostala Kasai in Koudelka, Prevc pa je preskočil tudi Freunda. Nemca je ugnal za vsega pol točke. Velta je kasneje zaostal za slovenskim šampionom, prednost pa je zanesljivo obdržal Stoch. Tudi Damjan je odlično skočil v drugo in se povzpel do desetega mesta, Dežman je bil 19. Prevc za Kraftom zdaj v skupni razvrstitvi zaostaja le še 39 točk.

"Dejstvo je, da tudi če nam skakalnica ustreza, je treba narediti vrhunske skoke na tekmi, sicer rezultata ni. Današnjo tekmo lahko ocenimo kot odlično. Peter je naredil dva odlična skoka, zna sicer še bolje, glede ocenjevanja sodnikov pa bi rekel, da včasih ni razumljivo, da za tak skok dobi oceno 18, saj dela zelo elegantne skoke. Običajno naredi dober vtis na sodnike, zato je ocenjevanje težko razumeti," je po tekmi povedal Jani Grilc, pomočnik glavnega trenerja Gorana Janusa.

Obeti za ekipo so odlični

"Peter in Jurij sta oba skoka naredila zelo dobra, Jernej drugega, z dvema takima je lahko povsem v ospredju. Dežman je dobro skočil, a ga je malo premamila želja po rezultatu. Je v formi in izvlekel je lep rezultat. Drugi trije so nekoliko razočarali, forma jim niha, zato se lahko kak skok hitro ponesreči. Obeti za ekipo pa so odlični," je še povedal Grilc.

Brez druge serije so v slovenski ekipi ostali Tomaž Naglič na 44. mestu, Rok Justin, ki je bil 45., in Matjaž Pungertar na 46. mestu. V soboto bo v Willingenu druga tekma od treh, ob 16. uri se bodo pomerile ekipe, slovensko bodo zastopali Prevc, Tepeš, Damjan in Dežman, v nedeljo pa sledi še ena posamična preizkušnja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.