Šport
33 ogledov

Prevc: Malce me je strah Kulma

peter prevc EPA
Peter Prevc bo tudi na letalnici v Kulmu med favoriti za zmago. A malce ga je strah.

Peter Prevc je po štirih zaporednih zmagah, slavil je na sedmih od zadnjih osem tekem, povzročil evforijo v domovini. Številni ljubitelji skokov bodo tako kot v Bischofshofen ta konec tedna romali tudi na letalnico v Kulm, ki bo gostila svetovno prvenstvo v poletih. Slovenski zlati orel bo znova sodil med favorite.

"Sem v zelo dobri formi, upam, da bo tako ostalo še nekaj časa. Zelo hitro se pri meni lahko kaj spremeni in potem reči ne delujejo več. Upam, da bom na visoki ravni lahko skakal tudi v Kulmu. Skakalnica je nekoliko spremenjena, veliko reči bomo morali testirati v četrtek," je po prepričjivi zmagi v Willingenu dejal Prevc.

"Malce me je strah, kaj mi bodo storili številni slovenski navijači, če ne bom dobro skakal. Vseeno se že veselim, da bom lahko gledal številne slovenske zastave," je še dejal zmagovalec novoletne turneje in zanesljivo vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Prevc je v tej sezoni nastopil na 12 tekmah, le v Lillehammerju pa se ni uvrstil na zmagovalni oder, bil je 11. Skupno je zbral že 1024 točk, njegova prednost pred Severinom Freundom pa znaša 245 točk.

Komentarjev 1
  • drejca1 14:32 11.januar 2016.

    "Malce me je strah, kaj mi bodo storili številni slovenski navijači, če ne bom dobro skakal. Vseeno se že veselim, da bom lahko gledal številne slovenske zastave," -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dragi Peter, ob vsem veselju, ki ga doživljamo ob tvojih zmagovitih, ...prikaži več nepozabnih skokih smo mi navijači najmanjši problem. S teboj bomo, v dobrem in slabem. Radi te imamo !