Šport
12 ogledov

Prevc navdušil v Kranju

Peter Prevc, Planica Žurnal24 main
Drugo tekmo celinskega pokala v Kranju je dobil povratnik po poškodbi Peter Prevc. Na drugem mestu je končal Jan Matura, na tretjem pa še en Slovenec Jaka Hvala. Robert Kranjec je po odličnem drugem skoku končal na četrtem mestu.

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je zmagovalec nedeljske druge tekme celinskega pokala v Kranju. Povratnik po poškodbi je vodil že po prvi seriji, ko je pristal pri 115 metrih, v finalu pa je je s 106 metri potrdil prvo mesto in dosegel skupno četrto zmago v tem tekmovanju.

"Danes sem imel nekoliko sreče. Seveda pa sem z zmago zadovoljen," je po tekmi dejal 20-letni Prevc.

V finalni seriji je iz desete pozicije napadel Čeh Jan Matura, ki je izenačil Prevčevo prvo daljavo (115,0 m) ter se zavihtel na končno drugo mesto. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa se uvrstil Jaka Hvala.

"Na tekmi me je spremljala navijaška skupina iz domačih Ponikev. Danes so mi prinesli srečo. So najboljši navijači," je bil s tretjim mestom in podporo navijačev zadovoljen Hvala.

Robert Kranjec je po prvi seriji, s skokom 98,5 m, zasedal 28. mesto, vendar je v finalu pristal pri 110,0 metra, kar ga je popeljalo do končnega nehvaležnega četrtega mesta.

Svetovni prvak v poletih je bil na sobotni tekmi zaradi neustreznega dresa diskvalificiran. Slednje se je danes pripetilo znova kar enajstim tekmovalcev, med njimi tudi Roku Zimi in Matjažu Pungertarju.

Izmed slovenskih orlov so do točk prišli še Jurij Tepeš na 13., Dejan Judež na 18., Tomaž Naglič na 23., Primož Pikl na 27. in Robert Hrgota na 28. mestu.

V celinskem pokalu vodi Norvežan Anders Jacobsen (224 točk), drugi je Avstrijec Lukas Müller (191), tretji pa Matura (165). Najvišje uvrščeni Slovenec je Prevc (160) na četrtem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.