Šport
23 ogledov

Prevc ne bo šel bos v novo sezono

Peter Prevc EPA
Peter Slatnar, inovator v izdelovanju vezi za skakalne smuči, je razkril nekatere podrobnosti pogovorov, da bi Elanove skakalne smuči izdelovali pod novo blagovno znamko.

Peter Slatnar, ki med drugim izdeluje okovje za Petra Prevca in za skoraj 90 odstotkov skakalcev v svetovnem pokalu, je za STA pojasnil, da dogovora še ni. Predvidoma bo sklenjen v ponedeljek ali najkasneje v torek, tako da bi kmalu po prvomajskih praznih že lahko stekla proizvodnja. Pred tem pa je treba urediti, razčistiti in doreči še vrsto stvari, zato tečejo pogovori z Elanom in smučarsko zvezo.

"Iz ure v uro je stvar bolj jasna in čista ter imamo vse večji zanos. Mislim, da smo na pravi poti, da se dokončno dogovorimo in gremo v to zgodbo," je izpostavil Slatnar, ki si želi, da bi našli najboljšo rešitev za skakalce, vse od tistih najboljših pa do najmlajših skakalcev v klubih.

"Ko zaškriplje, znamo Slovenci stopiti skupaj," je prepričan Slatnar. Kot je dejal, obstaja več možnosti in rešitev, da "naši fanti ne bodo šli bosi v novo sezono". Pogovori z zvezo in Elanom so konstruktivni, saj "nam je vsem interes, da zadevo rešimo in da proizvodnja ostane v Sloveniji," je poudaril Slatnar.

Najhitreje bi proizvodnjo lahko speljali prek njegovega podjetja, ki izpolnjuje pogoje Fis. Sprva bi bilo treba izdelati okoli 700 parov smuči, za kar bi potrebovali okoli 200.000 evrov zagonskih sredstev, vendar naj s financiranjem ne bi bilo večjih težav, saj so sredstva z bank že skoraj zagotovljena.

Slatnar mora gledati tudi na to, da bosta proizvodnja in prodaja vzdržna. Tekmovalcev ne bo mogel financirati ali nagrajevati, kot je to počel Elan, lahko pa bodo del tekmovalcev s smučmi opremili brezplačno. Ostali jih bodo morali kupiti, razen če bi se našel kdo, ki bi proizvodnjo finančno pokril in poskrbel za sponzoriranje zlasti mlajših skakalcev in klubov.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 11:47 24.april 2016.

    Dajte gor napis SLOVENIJA in naj financira izdelavo Turizem SlO. zraven lahko dodate še slike posameznih destinacij . To kar je HR naredila s svojim Tourom po svojih lepotah , lahko mi naredimo s smučmi !

  • izRODEk 22:42 22.april 2016.

    Nočem prehitro delati zaključkov. Se pa bojim, da gre v tej zgodbi o skakalnih smučeh zgolj za dogovorjeno privatiziranje programa skakalnih smuči.nekdo je praktično zastonj dobil tovarno, ki ustvarja dobiček praktično zastonj, v zameno za uslugo pod mizo pa ...prikaži več se je odrekel nacionalnemu ponosu hlapcev, ki so to tovarno prodali.

  • Avatar Leon
    Leon 19:15 22.april 2016.

    Kakšna bizarnost ! Elan so prodali za 1000 € kar nikogar ne gane,za smuči pa takšna panika.