Šport
33 ogledov

Prevc pretežak za optimalne rezultate

peter prevc Facebook
Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc je na državnem prvenstvu v Kranju dokazal, da bo tudi v prihajajoči sezoni glavno slovensko orožje.

Branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc se bo v novo sezono smučarskih skokov pognal na krilih četrtega zaporednega državnega naslova.

Slovenski junak pretekle zime je po prvi seriji zaostajal za Cenetom Prevcom, ki v finalu ni mogel parirati starejšemu bratu, je pa z drugim mestom dopolnil družinski uspeh. Tretje mesto je osvojil Andraž Pograjc.

Prevc je v intervjuju za Siol.net povedal, da so priprave na sezono potekale dobro, tako da je s trenutno formo zadovoljen.

''Moram biti. Zdrav sem bil in sem lahko normalno treniral. To je tisto, kar največ šteje. Poškodba in kakšen prehlad ti hitro vzameta teden dni časa. Ker tega ni bilo, sem lahko sledil celotnemu programu. Ko so šli vsi drugi na Japonsko, sem bil doma na štadionu v Kranju. To se je kakšen teden na skakalnici poznalo. Bil sem nekoliko bolj grob, zdaj pa se je vse lepo sestavilo,'' je za Siol.net povedal Prevc in razkril, da je med poletnim premorom pridobil kakšen kilogramček.

Spodbudna je tudi novica, da ima slovenski šampion še vedno nekaj rezerv. ''Malenkosti so v dresu, ker poleti nisem imel nobenega novega in jih bom še preizkusil. Prav tako imam še tri kilograme preveč, kar se tudi pozna. Posledično tudi tehnika pride bolj do izraza. Izpiliti moram eksplozivnost, se sprostiti in spočiti, da bo v zimi lažje,'' je za Siol.net še dejal Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.