Šport
26 ogledov

Prevc se ne obremenjuje s številkami

peter prevc EPA
Najboljši skakalec sezone Peter Prevc meni, da je razplet prve tekme v Titisee-Neustadtu v največji meri krojil veter, zaveda pa se, da je imel nekaj sreče.

Peter Prevc je na uvodni preizkušnji v Nemčiji osvojil drugo mesto in se tako še nekoliko približal rekordnim dosežkom Gregorja Schlierenzauerja. Če bo na zadnjih treh tekmah dosegel več kot 60 točk, bo izboljšal rekordno znamko iz sezone 2008/2009, ko je avstrijski orel kot prvi v zgodovini presegel magično mejo 2000 točk (2084).

"Danes sem zadovoljen s tem, kako se je tekma razpletla. Skoki so bili na visokem nivoju, tam kjer hočem. Zaradi tega hodim na tekme, da bi čim bolje prikazal svoje nastope. Je bil pa mogoče danes veter tisti, ki je malo pokvaril celoten vtis tekme. Zelo hitro se je menjal. V prvi in drugi seriji so bile ocene (odbitki) posameznikov zelo različne. Če pogledamo rezultate, vidimo, da je veter imel vpliv na tekmo, a lahko rečemo, da sem imel kar srečo,'' je povedal vodilni po prvi seriji, ki je v finalu naredil manjšo napako, na kar je opozoril tudi trener Goran Janus.

"V drugi seriji sam zaključek odskoka morda ni bil tako tekoč. Drugi skok se mi je zdel, da je bil veter… nisem čutil toliko opore čez prelet in potem, kot rečemo mi, nadaljeval v drug del leta. V prvem skoku je bilo ozračje bolj mirno, bolj stabilno in morda je bilo zaradi tega meni še lažje dobro oddelati v zraku. So pa še manjše napake, ki se prikradejo vsake toliko časa in potrebno bo še trenirati, da to odstranimo,'' je povedal Prevc.

S tekmama v Titisee-Neustadtu bo sezono končal Domen Prevc, ki je tokrat osvojil četrto mesto. Šestnajstletnik je za odmeven rezultat poskrbel že v kvalifikacijah, ko je z 148 metri izenačil rekord skakalnice.

"Videl sem, da Domen ni imel večjih težav pri rekordu skakalnice. Poleg tega je skakalnica zelo lepo pripravljena, da omogoča dolge daljave. Je pa res, da Domen zdaj dva dni res skače zelo dobro. Še v sredo na treningu v Planici ni deloval tako suvereno, a tukaj mu očitno skakalnica res ustreza. Mislim, da si boljšega zaključka sezone ne bi mogel želeti,'' je dejal Peter.

Napoved pred nedeljsko tekmo, na kateri naj bi japonski superveteran Noriaki Kasai zabeležil 500. nastop na tekmah za svetovni pokal, ni najboljša. "Res je, da je napoved za jutri slaba, a to name ne vpliva čisto nič. Priprava na tekmo je še vedno ista. Kar se tiče številk in statistike – se bo že zgodilo, če se bo, če se ne bo, ne bo nič hudega. Mislim pa, da bi bilo za Kasaia res lepše, če bi 500. tekmo imel v Planici. No, tudi tukaj je vzdušje dobro, Kasaia so povsod vsi veseli,'' je razmišljal Prevc.

 
Komentarjev 2
  • blueone 00:00 13.marec 2016.

    Kralj!

  • tomaz 18:55 12.marec 2016.

    kaj se sekirate,,Peter je car, Tudi Damjan in ostali...