Šport
0 ogledov

Prevc skočil trikrat in končal kot 25.

Prevc je v finalni seriji kar dvakrat skočil, saj mu je žirija omogočila še en s Žurnal24 main
Drugo posamično tekmo v smučarskih skokih v letošnji sezoni je v Koupiu dobil Ville Larinto. Na stopničke sta stopila še Hautamäki in Ammann. Petra Prevca (25.) bi kmalu zadel delavec s pihalnikom.

Prevc je v finalu nastopil prvi, a mu tudi finalni skok ni dobro uspel. Ko se je že zdelo, da bo tekmo končal zadnji med finalisti, pa mu je žirija tekmovanja zaradi tega, ker ga je ob njegovem skoku v drugo s pihalnikom skoraj zadel delavec ob smučini, ponudila še eno priložnost. Mladi Prevc je popravni izpit dobro izkoristil in tako v finalu napredoval za pet mest. S tem je popravil tudi vtis razveljavljenega skoka in na koncu je lahko zadovoljen z novimi točkami svetovnega pokala.

Primož Pikl je na današnji tekmi obstal po prvem skoku in tekmo končal na 41. mestu, medtem ko sta bila Mitja Mežnar in Jurij Tepeš prekratka že v torkovih kvalifikacijah. Najboljši Slovenec minulo zimo Robert Kranjec je tekmo v Kuopiu izpustil in se raje skupaj s trenerjem Matjažem Zupanom in Jernejem Damjanom odpravil na trening v Lillehammer.

V ospredju pa so danes Finci izkoristili prednost domačega terena in na veliko veselje sicer maloštevilnih navijačev ter novega trenerja - za krmilo finske reprezentance je letos sedel Pekka Niemelä - slavili dvojno zmago; 20-letni Larinto, ki je pristal pri 129,5 in 124 m, je na koncu za pičlih 0,1 točke za svojo prvo zmago v karieri ugnal reprezentančnega kolega Hautamäkija (127/129,5), ki se je na stopničke povzpel že 36. v karieri, vendar prvič po januarju 2009.

Tretji - tako kot na uvodni tekmi sezone v Kuusamu - je bil vodilni po prvi seriji, štirikratni olimpijski prvak Ammann (128,5/128), ki je zmago izgubil zaradi velikega "vetrovnega" odbitka. Avstrijec Andreas Kofler, ki je dobil uvodno posamično tekmo v Kuusamu, je bil četrti in je zadržal vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Legendarni Janne Ahonen, ki se je tudi letos vrnil k skokom, je podobno kot Pikl ostal zunaj najboljše trideseterice (35.).

Karavana svetovnega pokala se zdaj seli v norveški Lillehammer, kjer bosta v soboto in nedeljo na sporedu dve posamični tekmi. Na Norveškem bosta nastopila tudi Robert Kranjec in Jernej Damjan, ki v olimpijskem mestu pod vodstvom glavnega trenerja Matjaža Zupana trenirata že vse od uvodne tekme v Kuusamu.

Izjava Igorja Medveda po tekmi v Kuopiu:
"Težka tekma z zelo spremenljivimi razmerami. Peter je dobil možnost ponoviti svoj finalni skok, ker ga delavec s pihalnikom ni videl in bi ga skoraj zadel. Zato je sledil tudi tako ponesrečen skok, ki je bil kasneje razveljavljen."

Končni vrstni red, smučarski skoki Kuopio, posamična tekma:

1. Ville Larinto (FIN) 240,9 točke
2. Matti Hautamäki (FIN) 240,8
3. Simon Ammann (ŠVI) 238,3
4. Andreas Kofler (AVT) 237,7
5. Thomas Morgenstern (AVT) 232,2
6. Daiki Ito (JAP) 221,0
7. Tom Hilde (NOR) 216,4
8. Michael Neumayer (NEM) 214,9
9. Adam Malysz (POL) 213,4
10. Anders Bardal (NOR) 211,9
...
25. Peter Prevc (SLO) 186,0
...
41. Primož Pikl (SLO) 83,3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.