Šport
82 ogledov

Prevc: Tega si res nisem mislil

peter prevc Profimedias
Slovenski skakalni as Peter Prevc si je na tekmi poletne velike nagrade v Hinzenbachu priskakal prve stopničke v poletni sezoni. Sezona svetovnega pokala se začne 26. novembra v Kuusamu.

Najboljši skakalec lanske zime Peter Prevc se slaba dva meseca pred začetkom nove sezone svetovnega pokala počasi vrača v pravo formo.

Po dveh četrtih mestih se je v Hinzenbachzu prvič letos povzpel na zmagovalni oder, kar je dober obet pred uvodom v finskem Kuusamu, kje bo konec novembra na sporedu prva preizkušnja tekmovalne sezone 2016/2017.

Prevc je na avstrijskem prizorišču, predzadnjem letošnje poletne nagrade, zaostal le za zmagovalcem Maciejom Kotom in drugouvrščenim Dawidom Kubackim.

Poljak Kot si je s četrto zmago že zagotovil prvo mesto v skupnem seštevku.

Prevc je dvema četrtima in petemu mestu dodal še tretje in v skupnem seštevku zaseda deveto mesto. Tik pred njim je Robert Kranjec.

peter prevc | Avtor: Profimedias Profimedias
Dvig forme najboljšega slovenskega skakalca so na spletnem portaulu Fis-ski.com pospremili z besedeami: ''Ko gledamo superzvezdnika Petra Prevca, postane očitno, da se zima približuje. Prevc počasi, a zagotovo prihaja v najboljšo formo.''

Tretjega mesta se je razveselil tudi Prevc, ki je po tekmi objavil fotografijo, na kateri pozira ob Petru Slatnarju, idejnemu vodji njegovih tekmovalnih smuči znamke Slatnar.

''Bilo je zelo napeto, izjemno izenačeno. V takšnih tekmovanjih je vedno najpomembneje, da prikažeš dober pristanek. Iskreno povedano, si pred desetimi dnevi res nisem mislil, da bom tukaj med najboljšimi tremi. Zelo sem zadovoljen s skoki. Bomo videli, kako bo šlo v Klingenthalu. Nastopilo bo nekaj dobrih skakalcev, ki so imeli več počitka,'' je povedal Prevc.

Sezona poletne velike nagrade se danes konča v Klingenthalu, kjer bo ponovno nastopil tudi povratnik po poškodbi Severin Freund. V Hinzenbachu je bil enajsti.

Komentarjev 1
  • Ferluci 13:01 02.oktober 2016.

    Bravo, Peter! Skakanje je zimski šport, ne letni. Upamo, da bo tudi letos uspešno in se bomo skupaj veseli!