Šport
11 ogledov

Prevc: Tudi na ekipni tekmi lahko navdušimo

peter prevc Anže Petkovšek
Slovenski navijači so na današnji tekmi svetovnega pokala v smučarskih poletih lahko pozdravili dvojno zmago domačih orlov, z odličnim moštvenim izkupičkom pa se je izkazala celotna slovenska vrsta.

"V prvi vrsti se moram zahvaliti fantastični planiški publiki, ki je s svojim glasnim navijanje poskrbela, da sem bil še dodatno motiviran. Pomagali so mi na poti do zmage, ki nikakor ni bila tako lahka, kot morda kaže končni rezultat," je veliko slavje opisal Peter Prevc, ki po zmagi ni skrival veselja, a ostaja zbran za zadnji tekmi v sezoni: "Vse se je izteklo po mojih željah, čestitam pa tudi ostalim reprezentančnim kolegom, ki so se izkazali. Verjamem, da lahko tudi na ekipni tekmi prikazali pravi obraz in navdušili navijače. O skupnem seštevku pa v tem trenutku skušam čim manj razmišljati."

Tepeš ni jezen

"Prav nič nisem jezen na Petra, da mi je ukradel zmago (smeh). Včeraj sem prikazal solidne skoke, a še niso bili povsem optimalni, danes pa se mi je izšlo. To sem si želel in prišel do zelo lepega rezultata," pa je po tekmi povedal drugouvrščeni Jurij Tepeš.

Z desetim mestom je do rezultata kariere prišel Anže Semenič, ki si je prislužil mesto na moštveni tekmi: "Bil sem osredotočen na svoje skoke in prišel sem do lepe uvrstitve. Na mizi sem imel precej visoko hitrost, za kar je zaslužen tudi moj serviser. Publika je bila fenomenalna in ob bučni podpori nisem čutil pritiska, temveč sem se odlično počutil. Peter in Jurij sta bila izjemna in le upamo lahko, da bosta tako razpoložena tudi na zadnjih dveh tekmah."

Izjave po tekmi:

Jernej Damjan: "Glede na formo v zadnjih tednih, moram biti z današnjima skokoma na tekmi zadovoljen. Seveda bi si želel še kakšnega mesta višje, vendar je to trenutno realno stanje." 

Nejc Dežman: "V drugo sem skočil malce slabše kot v prvi seriji. Tudi pogoji niso bili idealni, tako da se je vsaka napaka še toliko bolj poznala. Celotna reprezentanca se je izkazala z odličnimi skoki, še posebej pa Peter in Jurij. Zlasti Peter je prikazal dva skoraj perfektna skoka. 
 
Robert Kranjec: "Po slabih rezultatih v zadnjem obdobju, sem iztržil odličen rezultat. Skok v prvi seriji ni bil idealen, a sem v drugo iztržil največ, kar sem lahko. "
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.