Šport
21 ogledov

Prevc: "Upam, da bo še kdo osvojil kolajno"

Peter Prevc Soči 2014 srebrna kolajna medalja podelitev mala skakalnica Stanko Gruden/STA
Peter Prevc je sproščen pred tekmo na veliki skakalnici, kjer bo eden od favoritov za zmago.

Že po prvih trening skokih je Peter Prevc pokazal, da gre nanj resno računati tudi na tekmi na veliki napravi. Na skakalnici, katere nalet naj bi spominjal na planiško napravo, mu je steklo že na začetku in s tem je le potrdil vlogo enega od favoritov za zlato kolajno.

"Skakalnica mi kar leži. Trenutno je moja največja težava, da še zdaj podoživljam trenutke z male skakalnice. Ko se zalotim, da razmišljam o lepih dogodkih, ki se jih doživel, si takoj rečem, da so ti trenutki mimo, da se moram skoncentrirati na novo tekmo. Drugače pa sta dneva po kolajni minila sproščeno. V ponedeljek smo si ogledali smučišča, bili na tekmi v kombinacijskem slalomu, v torek smo spodbujali Tima Ravnjaka na tekmi v snežnem kanalu. Ta tekma me je navdušila, vzdušje na njej je boljše kot na skokih," je dejal Prevc, ki je pohavlil tudi ostale slovenske nosilce kolajn.

"Zelo lepo je, da med olimpijskimi dobitniki medalj nisem več osamljen. Upam, da bo še kdo osvojil kolajno," si želi Prevc. Seveda bi bil najbolj vesel, če bi še eno osvojil sam. Prvi treningi so dokazali, da to ni utopija, že na prvem je bil med najboljšimi, čeprav ni skočil s polno močjo: "Treningov sem se lotil s pametjo, povsem zbran na tehniko. Veliko sem se naučil s treningov na mali skakalnici, ko sem hotel narediti vse na silo. Tokrat sem se prej ujel in upam, da bom to raven zadržal do tekme."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.