Šport
95 ogledov

Prevca bratov uspeh ne preseneča

peter prevc klingenthal EPA
Petru Prevcu sta se na uvodni preizkušnji sezoni v prvi deseterici pridružila njegov 16-letni brat Domen z osmim in Jurij Tepeš z desetim mestom. ''Pero mišica'' pravi, da ga bratov uspeh ne preseneča.

Slovenski smučarski skakalci so celo bolje od najbolj optimističnih pričakovanj začeli novo sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih. Orli so skakalno premiero v Klingenthalu začeli z drugim mestom v moštveni preizkušnji ter nadaljevali z drugim mestom Petra Prevca med posamezniki.

"Vidimo, da stvari potekajo dobro, od Kuusama naprej pa pričakujem, da se Petru in Juriju pridruži še kdo z vrhunskim rezultatom. Vikendov bo veliko, tekme pa bodo zelo napete. V Kuusamu bosta namesto Domna Prevca in Anžeta Laniška nastopila Jaka Hvala in Anže Semenič," je bil po sanjskem začetku tudi za nadaljevanje sezone optimističen trener slovenske članske ekipe Goran Janus.

Triindvajsetletni Prevc je slovenske skakalce v soboto vodil do drugega mesta na ekipni tekmi. Slovenijo so prehiteli le Nemci. V ekipi so bili še 26-letni Jurij Tepeš ter predstavnika mlajše generacije Domen Prevc in 19-letni Anže Lanišek, ki se nista obotavljala in se nista ustrašila zahtevne naloge. Mlajšima kolegoma se je poklonil tudi izkušenejši 'Pero'.

"Mlajša člana ekipe me nista presenetila, nisem niti razmišljal o tem, kaj se bo zgodilo na tekmi. Čakal sem na razplet tekme. Vedel sem, da lahko kdorkoli v ekipi skoči daleč, nisem pa vedel, da bosta to ravno najmlajša. Pri drugem skoku se mi je prikradla manjša napaka, tako je bilo tudi v soboto, napaki sta bili zelo podobni, tako da je še marsikaj za narediti do naslednjega vikenda," je dejal Peter Prevc, skakalec iz Dolenje vasi.

Dobre forme je bil vesel tudi Tepeš: "Tega rezultata sem si želel, nisem pa ga pričakoval. Upal sem, da bo blizu, a nisem vedel, kako je konkurenca pripravljena. Zadnji del priprav je prišel zelo prav, vem pa tudi, zakaj smo delali celo poletje. To formo je treba zadržati čez zimo."

Lanišek je bil pričakovano zadovoljen s skokoma v ekipnem obračunu: "V soboto sta mi zares uspela dva dobra skoka, v nedeljo pa mi je malo zmanjkalo na mizi, potem pa sem naredil še manjšo napako v zraku. Stvari se žal niso iztekle po pričakovanjih."

Domen Prevc za zdaj še ne kuje kakšnih velikih načrtov in želi le uživati ter v celoti izkoristiti naslednjo ponujeno priložnost: "Za mene pravijo, da sem hiperaktiven, da moram nenehno nekaj početi. Tudi jaz mislim, da, če nisem nenehno v pogonu, nisem pravi."

SZS oznanila prihod novega pokrovitelja

Smučarska zveza Slovenije je na današnji novinarski konferenci predstavila novega zlatega pokrovitelja skakalnih reprezentanc. To je telekomunikacijsko podjetje Telemach, sicer že podpornik slovenske košarkarske reprezentance in ljubljanskega hokejskega kluba Telemach Olimpija. Telemach je s smučarsko zvezo podpisal večletno sodelovanje, kar bo slovenskim smučarskim skakalcem omogočilo nadaljnjo doseganje zavidljivih rezultatov.

Fantom in trenerju je čestital vrh zveze in panoge. "Razlog za uspehe je to, da se je preko poletja dobro delalo, nekaj pa je zagotovo prinesla tudi ta ledena smučina, na kateri so fantje trenirali tri dni v Kranju, zato se moram še enkrat zahvaliti vsem, ki so jo uspeli pripraviti. Verjamem, da bo sezona uspešna, saj vem koliko truda je bilo vloženega čez poletje. Goranu sem seveda čestital, vedite pa, da sonce ne sije vsak dan, pride tudi kakšna megla ali oblaki, takrat pa bomo rabili podporo in kakšno spodbudo več. Na gimnaziji Franceta Prešerna imamo močno zaledje, imamo še nekaj fantov in deklet takšnega kova, kot je Domen. Verjamem v fante in v strokovno vodstvo, zaupam vam v celoti, saj vesta kaj in zakaj delate," je dejal Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za skoke in nordijsko kombinacijo.

Zadovoljen je bil tudi direktor SZS Jožko Križan: "Imel sem privilegij biti v Klingenthalu in rezultati so res vrhunski, kar me je navdušilo, pa je enotnost fantov, njihov pristop in energija. Želim, da vas to spremlja čez celotno sezono in potem bomo imeli razloge za takšna druženja po vsakem vikendu. Še enkrat čestitke in srečno naprej v sezoni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.